Δημοσιογράφοι και φοιτητές ΑΠΘ καλύπτουν τις εκλογές: Πώς θα συμμετάσχετε στο πειραματικό εργαστήριο

15 Απριλίου 2014

Το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης αναζητεί μεταξύ των μελών της ΕΣΗΕΜ-Θ συναδέλφους που σε εθελοντική βάση θα στελεχώσουν, μαζί με φοιτητές και διδάσκοντες του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, ομάδα εργασίας με αντικείμενο την πειραματική κάλυψη των Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Δήμο Θεσσαλονίκης αντιστοίχως.

Η μεικτή Ομάδα Εργασίας:

  1. Θα συγκεντρώσει σε διαδικτυακό τόπο αναλυτικά προγράμματα των υποψηφίων για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και για τον Δήμο Θεσσαλονίκης για τις θεματικές ενότητες: Ανεργία, Τουρισμός (Περιφέρεια ΚΜ), Κυκλοφοριακό, Πολιτισμός (Δήμος Θεσσαλονίκης).
  2. Θα ελέγχει την ανταπόκριση της προεκλογικής δραστηριότητας των υποψηφίων με τις προγραμματικές θέσεις τους.
  3. Θα διοργανώσει δημόσιες συζητήσεις για τα παραπάνω θέματα.

Οι συνάδελφοι που θα συμμετάσχουν, ανεξάρτητα από τον τομέα που καλύπτουν δημοσιογραφικά, πρέπει να έχουν γενική εποπτεία ζητημάτων αυτοδιοίκησης, όπως και εμπειρία στην υποδοχή και διαχείριση δημοσιογραφικής ύλης και να είναι εξοικειωμένοι με τη διαδικτυακή εργασία. Επίσης, να διαθέτουν αρκετό χρόνο για τις εργασίες του σχήματος το διάστημα 23/4 έως 15/5.
Αυτό το πειραματικό σχήμα εφαρμοσμένου εργαστηρίου εγκαινιάζει το επόμενο στάδιο της θεσμικής συνεργασίας μεταξύ του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ και του Τμήματος Δημοσιογραφίας  και ΜΜΕ του ΑΠΘ, που μέσα στους επόμενους μήνες θα επεκταθεί στη δημιουργία δικτύου διαχείρισης επιμορφωτικού υλικού, την κατάρτιση επιχειρηματικών σχεδίων με αντικείμενο την Ενημέρωση και σε άλλα πεδία.

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στην παραπάνω Ομάδα Εργασίας παρακαλούνται να συμπληρώσουν τη διαδικτυακή Δήλωση Συμμετοχής.

 

 

Facebook Twitter