Διαμαρτυρία για το θάνατο Ιταλού δημοσιογράφου

27 Αυγούστου 2004
 
Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης ενώνει τη φωνή διαμαρτυρίας της με αυτήν της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων για τη δολοφονία του Ιταλού δημοσιογράφου Έντσο Μπαλντόνι από μέλη του «Ισλαμικού Στρατού» στο Ιράκ.

Η εκτέλεση του Ιταλού συναδέλφου –«μια απολύτως παράλογη δολοφονία, η οποία με βάναυσο τρόπο υπενθυμίζει ότι όσοι θέτουν στο στόχαστρο δημοσιογράφους επιδιώκοντας να ικανοποιήσουν παράλογες απαιτήσεις καταπατούν αρχές του πολιτισμένου κόσμου», κατά τη δήλωση του γενικού γραμματέα της ΔΟΔ Aidan White– επαληθεύει την αναγκαιότητα διεθνούς δράσης υπέρ της προστασίας δημοσιογράφων, την οποία η Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. είχε επισημάνει προσφάτως με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Τύπου.
Η Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. ενημέρωσε τη ΔΟΔ ότι είναι πρόθυμη να συμβάλει εμπράκτως σε κάθε σχετική πρωτοβουλία που προτίθεται να αναλάβει και δηλώνει τη συμπαράστασή της στην οικογένεια του Ιταλού συναδέλφου.
Ταυτόχρονα επισημαίνει τον παραλογισμό της θυσίας αθώων θυμάτων στον βωμό των πολιτικών διαφορών, παραλογισμό που γίνεται ακόμα πιο κραυγαλέος σε μια περίοδο που υποτίθεται ότι ισχύει η Ολυμπιακή Εκεχειρία.
 
Facebook Twitter