Διαμαρτυρία για τις συνθήκες που επικρατούν στα δημοσιογραφικά θεωρεία σε γήπεδα της πόλης

24 Νοεμβρίου 2003

 

Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης απέστειλε επιστολές προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, τον Υφυπουργό Αθλητισμού, τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενη για τις συνθήκες που επικρατούν στα δημοσιογραφικά θεωρεία και στις αίθουσες τύπου, σε γήπεδα της Θεσσαλονίκης.

Στις επιστολές, η Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. επισημαίνει ότι σε ορισμένα γήπεδα οπαδοί παρεισφρέουν σε χώρους που αποκλειστικά προορίζονται για δημοσιογράφους, παρακωλύουν την εργασία των συναδέλφων και συχνά απειλούν την σωματική τους ακεραιότητα. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο να ληφθούν αμέσως μέτρα που θα εγγυώνται ότι οι δημοσιογράφοι μπορούν να εργάζονται με συνθήκες αξιοπρέπειας.

Αναλόγου περιεχομένου επιστολές έστειλε η Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. στις διοργανώτριες αρχές των δύο επαγγελματικών πρωταθλημάτων (ΕΣΑΠΕ και ΕΣΑΚΕ) καθώς και στις ΠΑΕ και ΚΑΕ της Θεσσαλονίκης. Στις επιστολές τονίζει ότι είναι πρόθυμη να συνεργαστεί μαζί τους για την αντιμετώπιση του προβλήματος αλλά και προειδοποιεί ότι αν επαναληφθούν φαινόμενα βίαιης συμπεριφοράς κατά δημοσιογράφων θα προβεί σε καταγγελίες προς τις αρμόδιες αρχές και θα απαιτήσει την τιμωρία των υπευθύνων.

 

Facebook Twitter