Διαμαρτυρία για την επιχείρηση σύλληψης του Προέδρου και του Γενικού Γραμμάτέα της ΕΣΗΕΑ

30 Ιανουαρίου 2004
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης καταδικάζει με απερίφραστο τρόπο τη διπλή επιχείρηση σύλληψης του Προέδρου της Ε.Σ.Η.Ε.Α. Μανώλη Μαθιουδάκη και του Γενικού Γραμματέα της Νίκου Μεγγρέλη από όργανα της κρατικής ασφάλειας.

Η σχετική εντολή δόθηκε στις διωκτικές αρχές μετά από μήνυση του εκδότη Γ. Κουρή, ο οποίος στρέφεται κατά των διοικήσεων όλων των Ενώσεων που στήριξαν την απεργία στις εφημερίδες “Αυριανή” και “Φίλαθλος”. Μάλιστα, ο γενικός διευθυντής αστυνομίας Αττικής επιβεβαίωσε ότι “καταζητούνται τα μέλη των διοικήσεων των Ενώσεων μετά τη μήνυση Κουρή”.
Το πρωτοφανές αυτό γεγονός συνέβη μετά από δήλωση του υπουργού Τύπου Χρήστου Πρωτόπαπα κατά των απεργών και ανάλογη ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, η οποία υιοθετεί την ψευδή καταγγελία του συγκροτήματος Κουρή.
Οι ισχυρισμοί του μηνυτή Γ. Κουρή, όπως είναι φυσικό, δεν επιβεβαιώνονται ούτε από αστυνομικούς στους οποίους είχε ανατεθεί η τήρηση της τάξης κατά τη διάρκεια της απεργίας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. ζήτησε με επιστολή του την παρέμβαση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων και απηύθυνε την εντονότατη διαμαρτυρία του στην κυβέρνηση και όλα τα κόμματα.
 
Facebook Twitter