Διαμαρτυρία για την απόλυση του Μπάμπη Μπίκα

24 Απριλίου 2003

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης, που συνήλθε εκτάκτως, καταγγέλλει ομόφωνα την καταχρηστική και αήθη συμπεριφορά της εργοδοσίας της εφημερίδας “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” η οποία απέλυσε άνευ λόγου και αιτίας τον ασθενούντα συνάδελφο Μπάμπη Μπίκα ευθύς μετά την επιστροφή του από την Βαγδάτη όπου κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες επιτέλεσε με επιτυχία το δημοσιογραφικό του καθήκον.

Η Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. εκφράζει οργή, ανησυχία και θλίψη για τα εντεινόμενα φαινόμενα αυταρχικής, αντιδεοντολογικής και λογοκριτικής συμπεριφοράς της εργοδοσίας και της διεύθυνσης της εφημερίδας “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” καθώς και για το κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας που καλλιεργείται συνολικά στο συγκρότημα της “Μακεδονικής Εκτυπωτικής”.

Η Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ., έχοντας την πλήρη συμπαράσταση της Ε.Σ.Η.Ε.Α., διαδηλώνει την αλληλεγγύη της προς τον συνάδελφο Μπάμπη Μπίκα και αποφασίζει:

Να καταγγείλει στην ελληνική κοινή γνώμη την απόλυση του συναδέλφου
Να προσφύγει για την περίπτωση αυτή στη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (Δ.Ο.Δ.) καθώς και στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (Ε.Ο.Δ.)
Να ζητήσει την παραπομπή του διευθυντή της εφημερίδας “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και
Να προχωρήσει σε πρώτη φάση σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση με αίτημα την ανάκληση της παράνομης απόλυσης.
Η ημέρα της απεργίας θα ανακοινωθεί μετά το Πάσχα.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Facebook Twitter