Διαμαρτυρία για την απόλυση της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου

29 Ιανουαρίου 2004
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης, με βάση τα στοιχεία που περιήλθαν εν γνώσει του, θεωρεί αναιτιολόγητη την αιφνιδιαστική καταγγελία της σύμβασης εργασίας του μέλους της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. Αθηνάς Καλαϊτζόγλου, μετά από 13 χρόνια συνεργασίας της με την εφημερίδα “Καθημερινή”. Το Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. διαμαρτύρεται εντονότατα για την απόλυση αυτή και επισημαίνει ότι:

– Η Αθηνά Καλαϊτζόγλου επέτυχε σε εξετάσεις για την παρακολούθηση μεταπτυχιακών σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
– Στις εξετάσεις αυτές μετέσχε έχοντας τη συναίνεση της διεύθυνσης της εφημερίδας και τη διαβεβαίωσή της ότι θα εξακολουθήσει να απασχολείται στο γραφείο των Αθηνών.
– Μετεγκαταστάθηκε στην Αθήνα και προσέφερε τις υπηρεσίες της για περίπου ένα μήνα, όπως αποδεικνύουν κείμενα της αρμοδιότητάς της τα οποία δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα.
– Χωρίς να έχει δημιουργηθεί οποιοδήποτε θέμα, στις αρχές Ιανουαρίου 2004, η συνάδελφος απολύθηκε.
Η Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. καταγγέλλει τη συμπεριφορά αυτή της εργοδοσίας, η οποία διακόπτει βίαια την εργασιακή σχέση μιας δημοσιογράφου μετά από ευδόκιμη συνεργασία 13 ετών, απαγορεύοντάς της ουσιαστικά να επιμορφωθεί και να βελτιώσει με τον τρόπο αυτό την απόδοσή της.
Το Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ., διαμαρτυρόμενο έντονα, για μία ακόμη φορά, δηλώνει ότι θα συμπαρασταθεί στη συνάδελφο με κάθε νόμιμο μέσο, κατά τη διεκδίκηση των δικαίων της.
 
Facebook Twitter