Διάλογος για την κρίση στον Τύπο

9 Ιουλίου 2009

Την ετοιμότητα της ΕΣΗΕΜ-Θ να συμβάλλει στην προετοιμασία ενός διαλόγου που θα απολήξει σε συγκεκριμένα μέτρα για τη στήριξη της Ενημέρωσης και την αντιμετώπιση της κρίσης που διέρχονται τα ΜΜΕ τόνισε με επιστολή του στην ΠΟΕΣΥ το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης.

Στην ίδια επιστολή περιγράφονται προϋποθέσεις που θα καθιστούσαν τον διάλογο αυτόν αποτελεσματικό και ζητείται από το δευτεροβάθμιο όργανο να αναλάβει τον κρίσιμο ρόλο του συντονιστή.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής είναι το εξής:
 
 
Θεσσαλονίκη, 2 Ιουλίου 2009
Προς
τον Πρόεδρο
και το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ
Ακαδημίας 20
106 71 Αθήνα
 
 
 
Κύριε Πρόεδρε,
 
Αγαπητοί συνάδελφοι
 
Όπως ορθά επισημαίνετε σε ανακοίνωσή σας της 30ής Ιουνίου 2009, αποτελεί επιτακτική ανάγκη να αρχίσει το συντομότερο δυνατόν διάλογος για την αντιμετώπιση της κρίσης που εκδηλώνεται στον Τύπο.
Η ΕΣΗΕΜ-Θ επεξεργάζεται ήδη συγκεκριμένες προτάσεις, που θα κομίσει στον διάλογο αυτόν, για την αποτελεσματικότητα του οποίου θεωρούμε ότι πρέπει να συντρέχουν και οι ακόλουθες προϋποθέσεις:
· Να συμμετάσχουν σε αυτόν, πέρα από το δημοσιογραφικό κόσμο και οι Ενώσεις Ιδιοκτητών, αλλά και αρμόδια όργανα της πολιτείας, ώστε οι προτάσεις που θα καταρτιστούν να διαθέτουν εξαρχής το ελάχιστο μέτρο κοινής αποδοχής που θα τις καταστήσει εφαρμόσιμες.
· Η διεξαγωγή του να προσλάβει και δημόσιο χαρακτήρα, ώστε το κοινωνικό σύνολο, φυσικός αποδέκτης του δημοσιογραφικού έργου, αφενός να έχει συνείδηση των υπό συζήτηση προβλημάτων και του μεγέθους τους, αφετέρου να μην έχει την αίσθηση ότι ο διάλογος αυτός διαθέτει συντεχνιακό χαρακτήρα και γι’ αυτό γίνεται ερήμην του.
· Ο ρόλος του συντονιστή αυτού του διαλόγου, που πρέπει να αρχίσει αμέσως και να διαθέτει συγκεκριμένο και μικρό ορίζοντα ολοκλήρωσης, αυτοδικαίως ανήκει στην ΠΟΕΣΥ. Είναι αυτονόητο ότι η ΕΣΗΕΜ-Θ θα κάνει καθετί δυνατόν για να ενισχύσει εμπράκτως την Ομοσπονδία στο δύσκολο αυτό έργο.
 
 
 
 
 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Facebook Twitter