Διάλεξη κι εργαστήριο από την Αμερικανή δημοσιογράφο Alexa Mills

10 Μαρτίου 2015

Το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Γενικό Προξενείο των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη, θα φιλοξενήσει τη δημοσιογράφο της Boston Globe και συνεργάτιδα του Πανεπιστημίου ΜΙΤ Alexa Mills, η οποία θα πραγματοποιήσει μία διάλεξη κι ένα εργαστήριο για δημοσιογράφους. Η κ. Mills βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη με την υποστήριξη του Ιδρύματος Fulbright.

Η διάλεξη θα δοθεί τη Δευτέρα 16 Μαρτίου, στις 19.00, στην αίθουσα συνεδρίων της ΕΣΗΕΜ-Θ (Στρατηγού Καλλάρη 5, 3ος όροφος) με θέμα: «Συμμετοχή των πολιτών στη δημοσιογραφία σε περιόδους κρίσης». Θα παρουσιαστούν παραδείγματα του τρόπου με τον οποίο μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες, εναλλακτικές εκδόσεις και καλλιτέχνες στις ΗΠΑ εξασφάλισαν τη συμμετοχή των πολιτών σε εκστρατείες τους χρησιμοποιώντας πολυμεσικές εφαρμογές. Η διάλεξη απευθύνεται σε δημοσιογράφους και σε φοιτητές/σπουδαστές δημοσιογραφίας και θα γίνει στην αγγλική γλώσσα.

Το εργαστήριο θα γίνει την Τετάρτη 18 Μαρτίου, στις 18.00, στο Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ (Μορκεντάου 1).  Θέμα του θα είναι η δημοσιογραφική κάλυψη ζητημάτων αστικού σχεδιασμού, και μπορούν να το παρακολουθήσουν έως δέκα συντάκτες που ασχολούνται με το ανάλογο ρεπορτάζ. Με αφετηρία συναφή τοπικά θέματα (λιμάνι, μετρό), η εισηγήτρια θα διατρέξει με τους συμμετέχοντες εφαρμοσμένες μεθόδους για να αναπτύξουν ένα σύγχρονο σχήμα δημοσιογραφικής κάλυψης του συγκεκριμένου ρεπορτάζ.

Γλώσσα εργασίας του εργαστηρίου θα είναι τα αγγλικά. Οι ενδιαφερόμενοι να το παρακολουθήσουν παρακαλούνται να συμπληρώσουν τη διαδικτυακή Φόρμα Συμμετοχής.

Facebook Twitter