Διακρίσεις εις βάρος αθλητικών συντακτών

17 Νοεμβρίου 2004
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης αποδοκιμάζει απερίφραστα τον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΡΗΣ κ. Λάμπρος Σκόρδας «αξιολόγησε», σύμφωνα με καταγγελία συναδέλφων, το έργο δημοσιογράφων σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, με αποκλειστικό κριτήριο το εάν υπηρετούν ή όχι τα συμφέροντα της ΠΑΕ ΑΡΗΣ και μάλιστα κατά τον τρόπο που ο ίδιος επιθυμεί.

Ο κ. Σκόρδας θα όφειλε να γνωρίζει ότι ο δημοσιογράφος είναι υποχρεωμένος να υπηρετεί αποκλειστικώς την αλήθεια και ότι η άσκηση κριτικής είναι αναπόσπαστο μέρος του έργου του και αναφαίρετο δικαίωμά του.
Η τακτική του να κατονομάσει συγκεκριμένους δημοσιογράφους επειδή δεν του είναι αρεστά αυτά που γράφουν, όχι μόνο υπερβαίνει κατά προκλητικό τρόπο τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητές του, αλλά από την Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. εκλαμβάνεται και ως επιχείρηση προγραφής των συναδέλφων.
Με την έννοια αυτή, η Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. καθιστά τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποκλειστικώς υπεύθυνο για την παραμικρή όχληση, παρεμπόδιση στο έργο του, απειλή, αποδοκιμαστική ή βίαιη συμπεριφορά αντιμετωπίσει οποιοσδήποτε δημοσιογράφος, από οπουδήποτε και αν αυτή προέλθει, και επιφυλάσσεται για τις επόμενες ενέργειές της.
Ταυτόχρονα, καλεί τις δικαστικές και τις άλλες αρμόδιες Αρχές να παρέμβουν αποφασιστικά ώστε να διασφαλίσουν, όπως υποχρεούνται,  την ανεμπόδιστη άσκηση του δημοσιογραφικού έργου από όλους τους συναδέλφους και να αποτρέψουν έστω και σκέψη για άσκηση βίας εις βάρος δημοσιογράφων.
 
Facebook Twitter