Διαδικτυακά ΜΜΕ και αγγελιόσημο

2 Ιουλίου 2010
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ διαμαρτύρεται για την υπαναχώρηση της κυβέρνησης στο ζήτημα της επιβολής Αγγελιοσήμου στις διαδικτυακές διαφημιστικές καταχωρήσεις και της ασφάλισης των συντακτών που εργάζονται σε διαδικτυακά ΜΜΕ.

 Η κυβέρνηση ενέδωσε στις πιέσεις διαφημιστών, εκδοτών και επιχειρηματιών και απέσυρε την τελευταία στιγμή τη διάταξη υπ’ αριθμ. 67 από τον ασφαλιστικό νόμο, στερώντας έτσι τη δυνατότητα από πολλούς συναδέλφους που απασχολούνται σε διαδικτυακά ενημερωτικά Μέσα να ασφαλίζονται στα οικεία ταμεία.
 
Ταυτόχρονα, στέρησε από τα ταμεία του κλάδου, τα οποία δεν επιβαρύνουν ούτε με ένα ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό, έναν πόρο που αποδεδειγμένα και νόμιμα αυτά δικαιούνται.
 
Η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί την κυβέρνηση να επαναφέρει τη σχετική πρόβλεψη στο σχέδιο νόμου που κατατίθεται στη Βουλή προς ψήφιση τη Δευτέρα και σε κάθε περίπτωση να εξασφαλίσει νομοθετικά την εφαρμογή όσων προβλέπονταν σε αυτήν. Επίσης καλεί τις άλλες δημοσιογραφικές Ενώσεις και την ΠΟΕΣΥ να εξαντλήσουν κάθε μέσο πίεσης για τον σκοπό αυτόν. 
 
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο
 
Facebook Twitter