ΔΕΠΘΕ: Όχι σε νέα συρρίκνωση των αμοιβών

4 Οκτωβρίου 2011
 
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης προειδοποιεί τη διοίκηση της ΔΕΠΘΕ ότι κάθε σχέδιο που απεργάζεται για να μειωθούν οι αμοιβές των συντακτών στα Δημοτικά Μέσα Ενημέρωσης (TV100, FM100) είναι ανεφάρμοστο και δυναμιτίζει τη λειτουργία των συγκεκριμένων ΜΜΕ.

Οι εργαζόμενοι έχουν ήδη υποστεί μειώσεις αποδοχών που φτάνουν στο 35%, και οι δημοσιογράφοι ασκούν το έργο τους σε συνθήκες που δεν επιτρέπουν καμιά περαιτέρω συρρίκνωση.
Το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ επισημαίνει στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρη, ότι οποιαδήποτε ανάλογη απόπειρα ακυρώνει επί της ουσίας τις δεσμεύσεις που ο ίδιος έχει αναλάβει σχετικά με τη λειτουργία των Δημοτικών ΜΜΕ και τον καλεί να διασφαλίσει με κάθε τρόπο ότι η Δημοτική Τηλεόραση και το Δημοτικό Ραδιόφωνο θα συνεχίσουν να λειτουργούν και να καλύπτουν τις ανάγκες για τοπική ενημέρωση.
Σε κάθε διαφορετική περίπτωση ενισχύονται οι προσδοκίες όσων προτιμούν να περιορίζεται η ενημέρωση αποκλειστικά σε ζητήματα της κεντρικής πολιτικής και κοινωνικής σκηνής, εις βάρος της περιφέρειας. Έτσι ακυρώνεται ο στόχος με τον οποίο η δημοτική αρχή ανέλαβε τα καθήκοντά της: η ενίσχυση του σχήματος της τοπικής αυτοδιοίκησης και της ανεξάρτητης φωνής της κοινωνίας που εκπροσωπεί.
 
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο
 
 
Facebook Twitter