Δελτίο Τύπου
Συνέδριο «Παιδί και Οπτικοακουστικά Μέσα Επικοινωνίας»

23 Νοεμβρίου 2009
 
Με μεγάλη επιτυχία και την ευχή να υπάρξει συνέχεια ολοκληρώθηκε χτες το πανελλήνιο συνέδριο «Παιδί και Οπτικοακουστικά Μέσα Επικοινωνίας» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009 στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών με πρωτοβουλία του Τελλογλείου και του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Τελλογλείου την έναρξη του συνεδρίου χαιρέτισε το Σάββατο το πρωί ο πρύτανης του ΑΠΘ και πρόεδρος του ΔΣ του Τελλογλείου κ. Αναστάσιος Μάνθος, η γ.γ. του ΔΣ κ. Αλεξάνδρα Γουλάκη-Βουτυρά, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ και του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ κ. Μόσχος Βοϊτσίδης ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής της ΕΡΤ3 κ. Αναστάσιος Σπηλιόπουλος και η Γεωργία Δράκου εκπροσωπώντας τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων Ροδόλφο Μορώνη.
Μετά από ένα διήμερο εισηγήσεων, συζητήσεων και βιωματικών εργαστηρίων πάντα με επίκεντρο τη σχέση του παιδιού με τα οπτικοακουστικά μέσα και ιδιαίτερα το πώς το παιδί μπορεί να γίνει με τη βοήθεια του σχολείου και της οικογένειας κριτικός καταναλωτής των προϊόντων των οπτικοακουστικών Μέσων, οι εργασίες του συνεδρίου κορυφώθηκαν με τη συζήτηση της στρογγυλής τράπεζας. Τη συζήτηση συντόνισε ο γ.γ. του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ, δημοσιογράφος Ηλίας Κουτσούκος και σε αυτήν συμμετείχαν η καθηγήτρια της Ανωτάτης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Σοφία Ασλανίδου, ο συγγραφέας, παραγωγός παιδικών εκπομπών και παρουσιαστής της εκπομπής της ΕΤ1 «Ουράνιο τόξο» Χρήστος Δημόπουλος, η επικ. Καθηγήτρια του τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στο ΑΠΘ Ουρανία Κωνσταντινίδου-Σέμογλου, ο επικ. Καθηγητής στο τμήμα ΜΜΕ και Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ Βασίλης Νόττας, η καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χριστίνα Σολομωνίδου και η φιλόλογος-συγγραφέας Άννα Χατζημανώλη.
 
 
ΛΕΖΑΝΤΕΣ
 
1,2 Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πανελλήνιο συνέδριο «Παιδί και Οπτικοακουστικά Μέσα Επικοινωνίας» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009 στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών με πρωτοβουλία του Τελλογλείου και του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ.
 
3,4,5 Την έναρξη του συνεδρίου χαιρέτισαν ο πρύτανης του ΑΠΘ και πρόεδρος του ΔΣ του Τελλογλείου κ. Αναστάσιος Μάνθος (3), η γ.γ. του ΔΣ κ. Αλεξάνδρα Γουλάκη-Βουτυρά (4), ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ και του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ κ. Μόσχος Βοϊτσίδης (5).
 
6. Η Κοσμητόρισσα της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Δήμητρα Κογκίδου (πρώτη από αριστερά), ο οποία προέδρευσε την πρώτη συνεδρία και οι εισηγητές: Γρηγόρης Πασχαλίδης, αναπληρωτής καθηγητής τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, Σοφία Ασλανίδου, καθηγήτρια της Ανωτάτης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, Σταύρος Γρόσδος, σχολικός σύμβουλος ΠΕ και Δημήτριος Γουλής, δάσκαλος.
 

 

Facebook Twitter