Δελτίο Τύπου – Εκστρατεία για την καταγραφή αρχαιοτήτων

15 Ιουνίου 2006
 
Την πρωτοβουλία για την Ευρωπαϊκή Εκστρατεία με σκοπό την καταγραφή των λεηλατημένων ελληνικών αρχαιοτήτων, που αναλαμβάνει η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, παρουσίασαν σήμερα σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. Δημήτρης Γουσίδης και ο Πρύτανης του Α.Π.Θ. Γιάννης Αντωνόπουλος.
«Πρώτο καρπό μια συνεργασίας που δεν είναι συγκυριακή, αλλά έχει βαθύτερες ρίζες και μεγαλύτερες προσδοκίες» χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη δραστηριότητα ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ., ενώ αντιστοίχως ο Πρύτανης τόνισε: «Δυο παιδιά αυτής της πόλης που δε γέρασαν, αν και κουβαλάνε στις πλάτες τους οχτώ δεκαετίες, το ΑΠΘ και η ΕΣΗΕΜ-Θ, στρώθηκαν με οδηγό την εμπειρία, τη γνώση και βέβαια την όρεξη και δείχνουν πλέον το μέλλον».
Στη συνέντευξη Τύπου ήταν παρούσες οι καθηγήτριες Αρχαιολογίας Στέλλα Δρούγου, Χρύσα Παλιαδέλλη και Αγγελική Πιλάλη – Παπαστερίου, και  Νομικής Αναστασία Γραμματικάκη – Αλεξίου και Γιαννούλα Καρύμπαλη – Τσίπτσιου, οι οποίες προβλέπεται να συμμετάσχουν σε ομάδα εργασίας για την ισχυρή επιστημονική τεκμηρίωση της ελληνικής πρωτοβουλίας. Στην ομάδα εργασίας θα συμμετάσχει και ο καθηγητής Αρχαιολογίας Μιχάλης Τιβέριος, που έχει διατυπώσει ολοκληρωμένες απόψεις προς την Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ.
Παραβρέθηκαν επίσης η καθηγήτρια Παρούλα Νάσκου – Περράκη, υπεύθυνη της έδρας UNESCO για τη Διαπολιτισμική Πολιτική του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που είναι αρωγός στην πρωτοβουλία, και η καθηγήτρια Δήμητρα Παπαδοπούλου της έδρας UNESCO για την εκπαίδευση στην ειρήνη του Α.Π.Θ.
Το παρών έδωσαν καθηγητές – διδάσκοντες και άλλων τμημάτων του Α.Π.Θ. (Φυσικής, Πολυτεχνικής, Βιολογίας, Δημοσιογραφίας), που συνεργάζονται σε επιμέρους δραστηριότητες της E.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. (Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη, Τουριστική προβολή, Διεθνή Δίκτυα),   εκπρόσωποι του Νομάρχη και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος Σπύρος Ιγνατιάδης και ο υπεύθυνος επικοινωνίας του CEDEFOP Σιμόν Μπενσανσόν.      
 
 
  
Το Διοικητικό Συμβούλιο
 
 
 
Ομιλίες Προέδρου Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. και Πρύτανη Α.Π.Θ.
Δημοσιογραφικό υλικό
Επιστολή Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων
 
 
Facebook Twitter