ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ»

8 Ιουνίου 2011

 

Διημερίδα με τίτλο «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ» οργανώνει η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) στις 14-15 Ιουνίου 2011 στη Θεσσαλονίκη.

 Η διημερίδα είναι ενταγμένη στην ευρωπαϊκή εκστρατεία για την καταπολέμηση των διακρίσεων με άξονα την ελευθερία της έκφρασης και τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, την οποία συντονίζει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων από το 2008 με γενικό τίτλο «Για να πούμε την αλήθεια».
 

Στόχος της διημερίδας είναι να προωθηθούν η αξιοπιστία και η ποιότητα του δημοσιογραφικού έργου σε φλέγοντα ζητήματα, όπως η μετανάστευση, η διαπολιτισμική συνύπαρξη, η αντιμετώπιση φαινομένων ρατσισμού απέναντι σε μειονότητες, εθνότητες και θρησκευτικές πεποιθήσεις σε όλη την Ευρώπη. Αντίστοιχη διοργάνωση πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της ίδιας εκστρατείας, στο Βίλνιους και θα ακολουθήσει το φθινόπωρο η Μπρατισλάβα.
    
Οι εργασίες θα μεταδίδονται απευθείας από το διαδίκτυο μέσω ustream [http://www.ustream.tv/channel/ESIEMTH] και θα προβλέπεται η δυνατότητα να υποβάλλονται απομακρυσμένα ερωτήσεις προς τους ομιλητές. 

Το διοικητικό συμβούλιο

 

Αναλυτικά στοιχεία για τη διεθνή πρωτοβουλία, που ξεκίνησε το 2008:
http://ethicaljournalisminitiative.org
Εδώ φιλοξενείται σε ηλεκτρονική μορφή και η σχετική έκδοση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων:
http://ethicaljournalisminitiative.org/pdfs/EJI_book_en.pdf
Σε καθημερινή βάση αποστέλλονται ενημερωτικά δελτία για επίκαιρα ζητήματα: Ethical Journalism Initiative Alert
 
Το πρόγραμμα των εργασιών 
Συμπεράσματα του Βίλνιους
Ενημερωτικό φυλλάδιο της εκστρατείας

 

Facebook Twitter