Χρυσή “Pieta” στο Ταινιόραμα

12 Σεπτεμβρίου 2013

Δυο ταινίες που αποτυπώνουν την ποιοτική διαδρομή του Κιμ Κι Ντουκ, σκηνοθέτη του «Καλοκαίρι, άνοιξη, χειμώνας…», προβάλλει στον κινηματογράφο «Μακεδονικόν» το Ταινιόραμα του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκη: μια παλιότερη και την τελευταία του, που κέρδισε Χρυσό Λιοντάρι στη Βενετία.

Πέμπτη 12/9, Το κορίτσι με το αγγελικό πρόσωπο (Samaritan Girl, 95’, 2004)

Μια νεαρή πόρνη που πασχίζει για την επιβίωση της, ενώ ο καλύτερος της φίλος τη φροντίζει και της οργανώνει τα ραντεβού της, ερωτεύεται παράφορα έναν από τους πελάτες της. Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ του Βερολίνου για τον πλέον ανατρεπτικό σκηνοθέτη της Ασίας, τον Κιμ Κι Ντουκ.

Προβολές: 21.00, 23.00

Παρασκευή 13/9, Pieta (104’, 2012)

Έχοντας προσληφθεί ως μπράβος από τοκογλύφους, ένας άντρας εκφοβίζει και απειλεί αυτούς που χρωστάνε ώστε να επιστρέψουν τα χρήματα που έχουν δανειστεί. Αυτός ο άντρας, που ούτε οικογένεια έχει ούτε οτιδήποτε να χάσει ουσιαστικά, συνεχίζει τη δουλειά και αυτό τον τρόπο ζωής παρά τον πόνο που προκαλεί σε τόσους ανθρώπους καθημερινά. Κάποια μέρα, μια γυναίκα εμφανίζεται μπροστά του και ισχυρίζεται ότι είναι η μητέρα του. Ο άντρας την απορρίπτει ψυχρά στην αρχή, όμως σταδιακά την δέχεται στη ζωή του. Χρυσό Λιοντάρι Καλύτερης Ταινίας και… χρυσή επιστροφή του Κιμ Κι Ντουκ στις καλές ταινίες.

Προβολές: 21.00, 23.00

Η είσοδος σε κάθε προβολή στοιχίζει 5€. Τα μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ δικαιούνται δωρεάν είσοδο δείχνοντας την ταυτότητα της Ένωσης.  

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα της διοργάνωσης: Το έντυπο πρόγραμμα

Facebook Twitter