Χωρίς άλλοθι η εργοδοσία του Ράδιο Θεσσαλονίκη

3 Νοεμβρίου 2010

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης καταδικάζει τον τρόπο με τον οποίον η εργοδοσία του Ράδιο Θεσσαλονίκη επέλεξε να συμπεριφερθεί απέναντι σε αυτούς που ο σταθμός οφείλει την υπόστασή του: τους δημοσιογράφους.

Η επιβολή περικοπών στις αμοιβές των συντακτών με το πρόσχημα της δήθεν μειωμένης απασχόλησης, οι απειλές ότι ο σταθμός θα μετατραπεί σε μουσικό, η δημόσια φραστική επίθεση απέναντι σε εργασιακούς εκπροσώπους και οι προσβολές κατά της ΕΣΗΕΜ-Θ, μαρτυρούν μια κατάφωρα αποπροσανατολιστική εργοδοτική τακτική, την οποία η Ένωση Συντακτών δεν είναι διατεθειμένη να ανεχτεί.
Είναι απαράδεκτο μια επιχείρηση επί χρόνια κερδοφόρα χάρη στους δημοσιογράφους να τους απαξιώνει κατά τέτοιον τρόπο χωρίς να μπορεί να επικαλεστεί ούτε καν το άλλοθι της ζημιάς, αλλά απλώς έναν περιορισμό των κερδών της.
Το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί την εργοδοσία του Ράδιο Θεσσαλονίκη:
·         Να εφαρμόσει πλήρως τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας εγκαταλείποντας αμέσως κάθε σχέδιο περικοπής απασχόλησης και αμοιβών.
·         Να προστατεύσει και να ενισχύσει με κάθε εφικτό τρόπο τον ενημερωτικό χαρακτήρα του Μέσου, που επί χρόνια το αναδεικνύει στις πρώτες θέσεις ακροαματικότητας.
 
Σε κάθε διαφορετική περίπτωση η ΕΣΗΕΜ-Θ θα εξαντλήσει όλα τα νομικά και συνδικαλιστικά μέσα για να προστατεύσει τα δικαιώματα των μελών της, αλλά και το δικαίωμα των πολιτών στην Ενημέρωση.
 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Facebook Twitter