Χαιρετισμός του Προέδρου της ΕΣΗΕΜ-Θ στα εγκαίνια του Φυσικοθεραπευτηρίου, Γυμναστηρίου ΕΔΟΕΑΠ – ΕΣΗΕΜ-Θ, Θεσσαλονίκη, 20 Οκτωβρίου 2007

22 Οκτωβρίου 2007
 
Κύριε υπουργέ, αγαπητοί συνάδελφοι,
 
Οι τελετές εγκαινίων συνήθως έχουν τυπικό χαρακτήρα.
Η σημερινή δεν είναι από αυτές.
 
Γιατί η συνάντησή μας δεν είναι ευκαιριακή και δεν γίνεται για λόγους εντυπώσεων. Τα μέλη της μεγάλης οικογένειας της Ενημέρωσης στη Θεσσαλονίκη τον νιώθουν ήδη δικό τους αυτόν τον χώρο. Τον χρησιμοποιούν, αναζητούν σε αυτόν μια σύντομη εκτόνωση του άγχους που είναι ταυτόσημο με τη δουλειά μας, μια ανακούφιση από τις συνέπειες του καθημερινού κάματου.

 
Και δικαιώνουν έτσι με τον πιο ξεκάθαρό τρόπο την αξία των σχημάτων συνεργασίας που έχουν έναν και μόνο στόχο: να υπηρετήσουν τις ανάγκες του εργαζόμενου.
 
Η ίδρυση αυτού του φυσικοθεραπευτηρίου και γυμναστηρίου είναι κάτι πρωτοποριακό: Για πρώτη φορά η ΕΣΗΕΜ-Θ συνεργάζεται με έναν ασφαλιστικό φορέα τόσο αποτελεσματικά στο επίπεδο μιας έμπρακτης παροχής προς τα μέλη τους. Μιας παροχής με προσανατολισμό σύγχρονο και ουσιαστικό: την υγεία και μάλιστα από την οδό της πρόληψης.
 
Γιατί το μισάωρο ή η ώρα που θα ξεκλέψει ο δημοσιογράφος για να έρθει εδώ και να γυμναστεί μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο.
 
Αλλά και η αντίληψη που καλλιεργείται στους νεότερους συναδέλφους με τη δημιουργία αυτού του χώρου είναι εξαιρετικά σημαντική: το επάγγελμα δεν απαιτεί μονάχα κοφτερό μυαλό και ασκημένο πνεύμα. Θέλει και αντοχή και δύναμη. Και σωστή περίθαλψη φυσικά, που εμείς διαθέτουμε την τύχη να την έχουμε χάρη στον ΕΔΟΕΑΠ.
 
Γιατί αυτό πρέπει να το πούμε: Ο ΕΔΟΕΑΠ αποτελεί το αποκούμπι του δημοσιογράφου.
Του δημοσιογράφου που έχει από τα υψηλότερα ποσοστά καρδιοπαθειών.
Του δημοσιογράφου με τις εξαιρετικά πιεστικές συνθήκες εργασίας.
Του λειτουργού της Ενημέρωσης που δουλεύει δίχως ωράρια.
 
Η συνεργασία αυτή λοιπόν ας προστεθεί στα νούμερα και τις στατιστικές που αποδεικνύουν κάτι πολύ σημαντικό: το αυτοδιοίκητο του ΕΔΟΕΑΠ, αυτό που πολλοί έχουν βάλει στο μάτι, δείχνει το δρόμο σ’ εκείνους που μονίμως ανησυχούν για το ασφαλιστικό αλλά το υπονομεύουν με τις πράξεις τους. Ο ΕΔΟΕΑΠ είναι μοντέλο, παράδειγμα για μίμηση. Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους όσοι άλλα απεργάζονται…
 
Σας ευχαριστώ
 
Facebook Twitter