Χαιρετισμός του προέδρου της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. σε εκπροσώπους αρχών της Θράκης

4 Απριλίου 2006

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΟΥΣΙΔΗ ΣΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ, ΚΟΜΟΤΗΝΗ 1/4/2006

Κύριοι Δήμαρχοι, κύριοι βουλευτές, αγαπητοί συνάδελφοι, κυρίες και κύριοι.

 

Η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης είναι υπερήφανη που η οικογένειά της φτάνει ως εδώ. Διότι για εμάς τα μέλη μας, οι συνάδελφοί μας, είναι οικογένειά μας, και αυτή σας προσκάλεσε σήμερα, για να έχουμε την ευκαιρία, έστω σε αυτόν τον περιορισμένο χρόνο, να συζητήσουμε και να επαληθεύσουμε τις καλές μας σχέσεις.

 

Γνωρίζετε καλά ότι οι δημοσιογράφοι της Θράκης έχουν εξαιρετικά δύσκολο έργο να επιτελέσουν. Και ξέρετε επίσης ότι έχετε κοινό στόχο: την ανάπτυξη της περιοχής. Και εδώ πρέπει να είστε βέβαιοι ότι η Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ.  είναι μαζί σας, με μια σειρά από δραστηριότητες που θα έχουμε την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε κατά τη διάρκεια του γεύματός μας.

 

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, σας ευχαριστώ όλους για την παρουσία σας.

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΟΥΣΙΔΗ  ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ, Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ», ΚΑΒΑΛΑ 2/4/2006

 

Γέροντα εκπρόσωπε της Εκκλησίας της Ελευθεροπύπολης, κύριε  Νομάρχη Δράμας, κύριοι Δήμαρχοι, κύριοι βουλευτές, αγαπητοί συνάδελφοι, κυρίες και κύριοι.

 

Η σημερινή εκδήλωση εκφράζει μια αγωνία και ταυτόχρονα μια δέσμευση της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης: Αγωνία για τη διασφάλιση της ποιότητας της ενημέρωσης σε ένα πεδίο εξαιρετικά ευαίσθητο, με ιδιαιτερότητες και δυσκολίες, όπως είναι η περιφέρεια. Και δέσμευση ότι όχι μόνο δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε την παραμικρή έκπτωση σε ό,τι αφορά τον ρόλο των περιφερειακών μέσων ενημέρωσης, αλλά θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθούμε πράγματι στην πρόκληση της ανάπτυξής τους.

 

Πιστεύω πως όλοι γνωρίζετε –και το έχουμε αποδείξει πολλές φορές ως Ένωση Συντακτών αυτό– ότι το ενδιαφέρον μας δεν έχει συντεχνιακό χαρακτήρα. Βεβαίως τα μέλη μας, οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι, είναι αυτοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης και η μέριμνά μας έχει αυτούς ως πρώτους αποδέκτες. Όμως, όπως βλέπετε και από τη σύνθεση του πάνελ, στο οποίο βρίσκονται εκπρόσωποι των εργοδοτών, αλλά και όπως βλέπετε στο ακροατήριο, στο οποίο είναι παρόντες εκπρόσωποι των αρχών, ο απώτερος σκοπός όλων μας είναι κοινός: η ανάπτυξη της περιφέρειας και η ενίσχυση του ρόλου της. Και κάτι τέτοιο είναι βέβαια άρρηκτα συνδεδεμένο με την ανάπτυξη και την ενδυνάμωση του Τύπου.

 

Τα επιμέρους θέματα θα τα αναπτύξουν ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. Παναγιώτης Νεστορίδης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιων Επαρχιακών Εφημερίδων Κώστας Ασλάνογλου και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων Γιάννης Διαφωνίδης. Είμαι βέβαιος ότι η συζήτηση που θα ακολουθήσει θα είναι επίσης εξαιρετικά χρήσιμη για όλους μας.

 

Σας ευχαριστώ

 

Facebook Twitter