Χαιρετισμός του Προέδρου της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. σε εκδήλωση με τον Μπιλ Κόβατς

10 Μαρτίου 2006

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΟΥΣΙΔΗ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΣΩΝ», ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΜΠΙΛ ΚΟΒΑΤΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 9/3/2006

 Η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης με μεγάλη χαρά υποδέχεται τον κύριο Μπιλ Κόβατς, έναν διακεκριμένο συνάδελφο του οποίου οι πολύτιμες υπηρεσίες στη δημοσιογραφία έχουν αναγνωριστεί παγκοσμίως.

Το θέμα της αποψινής συζήτησης, «Παραδοσιακή δημοσιογραφία και η πρόκληση των νέων μέσων», βρίσκεται –ή τουλάχιστον πρέπει να βρίσκεται– στο κέντρο του προβληματισμού όλων των δημοσιογράφων, παλαιών και νεότερων. Διότι το ίδιο το επάγγελμά μας απαιτεί να προσαρμοζόμαστε στις απαιτήσεις των καιρών, διατηρώντας όμως στο ακέραιο τις αρχές του.

Αυτήν ακριβώς την αντίληψη υπηρετεί στη μακρά πορεία του ο Μπιλ Κόβατς, από όλες τις θέσεις στις οποίες κατά καιρούς βρίσκεται: ως ρεπόρτερ, ως σχολιαστής, ως δάσκαλος, ως πρόεδρος της Επιτροπής Ανησυχούντων Δημοσιογράφων, η οποία έχει στόχο να εμφυσήσει στους δημοσιογράφους την πίστη στο λειτούργημά τους μέσω της τήρησης αρχών.

Σε μια εποχή που η δημοσιογραφία βάλλεται από πολλές πλευρές, έχει μεγάλο ενδιαφέρον ένας άνθρωπος με την εμπειρία του κυρίου Κόβατς να εξετάζει εκ νέου κεφαλαιώδη ερωτήματα, όπως «Τι υπηρετεί η δημοσιογραφία» και «Ποιες αρχές οφείλουμε να διαφυλάξουμε με κάθε κόστος». Οι απαντήσεις του, όπως και οι απόψεις των άλλων ομιλητών της αποψινής συζήτησης, τους οποίους καλωσορίζουμε επίσης με μεγάλη χαρά, δεν αφορούν στενά τον επαγγελματικό μας κλάδο. Αφορούν και το κοινό, το οποίο εξάλλου είναι ο φυσικός αποδέκτης και ο μέγιστος κριτής της δουλειάς των δημοσιογράφων.

Σας ευχαριστώ

 

Facebook Twitter