Μπαγιάτικο κυριακάτικο φύλλο ετοιμάζει ο Αγγελιοφόρος

25 Νοεμβρίου 2011
 
Η εφημερίδα Αγγελιοφόρος δεν έφτασε σήμερα στους αναγνώστες της. Όχι επειδή οι δημοσιογράφοι της απεργούν διεκδικώντας να επιστρέψουν στις θέσεις τους οι δεκατέσσερις συνάδελφοί τους που απολύθηκαν. Η εφημερίδα δεν κυκλοφορεί σήμερα επειδή η εργοδοσία και η διεύθυνσή της επέλεξαν για μιαν ακόμη φορά τον κατήφορο της αναξιοπιστίας.

Οι συντάκτες του Αγγελιοφόρου, ενόψει της σαρανταοκτάωρης απεργίας που άρχισε σήμερα στις 11 π.μ., κλήθηκαν χθες από τον διευθυντή τους να προετοιμάσουν την έκδοση της Κυριακής.
 
Ο συνάδελφος Τραϊανός Χατζηδημητρίου προτίμησε να θυσιάσει ένα ημερήσιο φύλλο, για χάρη μιας ψευδεπίγραφης κυριακάτικης εφημερίδας και δεν δίστασε να απαξιώσει τις υπογραφές των συντακτών βάζοντάς τες σε ένα φύλλο με ειδήσεις μπαγιάτικες, καταπατώντας δεοντολογικές αρχές και στοιχειώδεις δημοσιογραφικούς κανόνες. Τις ίδιες αρχές που δημοσίως είχε δεσμευτεί, σε συνέλευση όλων των εργαζομένων, ότι θα προστατεύσει μη επιτρέποντας «όσο θα είναι διευθυντής του Αγγελιοφόρου» να εκδοθεί φύλλο το οποίο θα αποτελούσε στόχο απεργιακής κινητοποίησης.
 
Οι αναγνώστες του Αγγελιοφόρου πρέπει να γνωρίζουν ότι το φύλλο που θα βρουν την Κυριακή στα περίπτερα δεν ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές που οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας υπηρετούν. Αντιθέτως υπακούει στην ευτελή αντίληψη που υιοθετούν και επιχειρούν να επιβάλουν εργοδοσία και διεύθυνση: «Κάτι να κρεμιέται στα περίπτερα».
Η ΕΣΗΕΜ-Θ θα συνεχίσει να διεκδικεί με κινητοποιήσεις και κάθε άλλο μέσο που έχει στη διάθεσή της την επαναπρόσληψη των απολυμένων και την αποκατάσταση της λειτουργίας της εφημερίδας ως Μέσου Ενημέρωσης που δεν κάνει εκπτώσεις σε ζητήματα αξιοπιστίας.
 
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο
 
Επιστολή Τραϊανού Χατζηδημητρίου 
 
 
Facebook Twitter