Αρχίζουν την Τετάρτη 20/3 τα σεμινάρια ΑΠΘ για δημοσιογράφους

15 Μαρτίου 2013

 

Αρχίζουν την Τετάρτη 20 Μαρτίου, στις 19.00, στο Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ (Μορκεντάου 1), τα σεμινάρια διδασκόντων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για δημοσιογράφους.

 

Πριν από την έναρξη της πρώτης παράδοσης, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Ι. Μυλόπουλος, και ο πρόεδρος του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ, Μ. Βοϊτσίδης, θα ανακοινώσουν το νέο σχήμα συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων και θα υπογράψουν τη σχετική συμφωνία. Στο σχήμα αυτό εντάσσονται καταρχάς δύο κύκλοι έξι σεμιναρίων για δημοσιογράφους με γενικούς τίτλους «Διακρίσεις και ρατσισμός» (συντονιστής είναι ο Κοσμήτορας της ΝΟΠΕ Νίκος Παρασκευόπουλος) και «Οικονομία – Γεωπολιτική» (με συντονιστή τον Πρόεδρο του Τμήματος Οικονομικών Μωυσή Σιδηρόπουλο). Αναλόγως των αποτελεσμάτων, η πρωτοβουλία αυτή θα διευρυνθεί με νέες θεματικές ενότητες το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014.

 

 Το πρώτο σεμινάριο εντάσσεται στην ενότητα «Διακρίσεις – Ρατσισμός». Θα πραγματοποιηθεί από τους Ν. Παρασκευόπουλο, Α. Τάκη, Ι. Σταυρακάκη και έχει τίτλο: «Στερεότυπα, ρατσιστική συμπεριφορά και δικαιϊκός έλεγχος». Ως εναρκτήρια εκδήλωση, θα είναι ανοιχτό στους συμμετέχοντες και των δύο κύκλων.

 

 Το πρώτο σεμινάριο της ενότητας «Οικονομία – Γεωπολιτική» θα γίνει την Τρίτη 26 Μαρτίου από τον Ν. Βαρσακέλη και έχει θέμα: «Διεθνείς οικονομικές σχέσεις μιας χώρας και στρατηγική θέση»

 

 

Facebook Twitter