Αρχηγοί και βουλευτές υπέρ της διατήρησης του αγγελιόσημου

19 Νοεμβρίου 2015

Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις και η επικοινωνία που είχαν τη Δευτέρα και την Τετάρτη ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), Δημήτρης Κουμπιάς και Γιώργος Σαββίδης, με τους πολιτικούς αρχηγούς Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Φώφη Γεννηματά, Σταύρο Θεοδωράκη, Δημήτρη Κουτσούμπα, Πάνο Καμμένο και Βασίλη Λεβέντη.
Όλοι -και με δημόσιες ανακοινώσεις τους-, τάχθηκαν υπέρ της διατήρησης του αγγελιόσημου ως “οιονεί εργοδοτική εισφορά”, σύμφωνα με την απόφαση του Σ.τ.Ε. και υπέρ της διατήρησης και διασφάλισης του ασφαλιστικού Ταμείου μας. Και συμφώνησαν ότι θα είναι δυσβάσταχτο το βάρος για το Δημόσιο, αφού θα προκύψει αναλογιστικό έλλειμμα ύψους 1,7 δισ. ευρώ.
Υποστήριξαν ότι θα είναι πλήγμα για τη δημοκρατία και την ελεύθερη και ανεξάρτητη Ενημέρωση του λαού μας, τυχόν πτωχοποίηση και εξαθλίωση των εργαζομένων του κλάδου μας.
Οι περισσότεροι συμφώνησαν για την επέκταση του αγγελιόσημου στο διαδίκτυο και την ασφάλιση των εργαζομένων στα portals.
ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ- ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
Οι βουλευτές δημοσιογράφοι του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του Ποταμιού, του ΚΚΕ και των ΑΝ-ΕΛ σε σύσκεψη στα γραφεία της Ομοσπονδίας, με το Προεδρείο της ΠΟΕΣΥ και Προέδρους Ενώσεων Συντακτών, τάχθηκαν υπέρ της διατήρησης του αγγελιόσημου, της υπεράσπισης των Ταμείων μας και προσφέρθηκαν να συντάξουν σ/ν για διασφάλιση του πόρου μας, των συντάξεων και της υγείας μας.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δεσμεύτηκε στον Πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα της ΠΟΕΣΥ να προηγηθεί ανοικτή διαβούλευση μαζί του, με τα Προεδρεία των συνδικαλιστικών φορέων μας, για το ασφαλιστικό και το αγγελιόσημο, πριν από την κατάθεση του κυβερνητικού νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

 

Facebook Twitter