Απονομή βραβείου Νάταλι στις 24 Οκτωβρίου

17 Οκτωβρίου 2003

 

Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα απονείμουν τα Βραβεία Νατάλι για τo 2003 σε πέντε αριστείς δημοσιογράφους, έναν από κάθε ήπειρο, σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Οκτωβρίου στο Διεθνές Κέντρο Τύπου στις Βρυξέλλες.

Ο κάθε τιμηθείς δημοσιογράφος θα παραλάβει το βραβείο του, που συνοδεύεται από χρηματικό ποσό 10.000 ευρώ, από τον αντιπρόεδρο της Ε.Ε. Νιλ Κίνοκ.

Αναφερόμενος στον αυξημένο αριθμό υποψηφιοτήτων για το 2003, ο Γενικός Γραμματέας της ΔΟΔ Άινταν Ουάιτ δήλωσε ότι “το γεγονός αυτό μαρτυρά την αμείωτη προσήλωση των δημοσιογράφων στην δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.”

Το βραβείο Νατάλι καθιερώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 1992 στη μνήμη του Λορέντζο Νατάλι, αποθανόντος Αντιπροέδρου της Ε.Ε., υπεύθυνου για την Ανάπτυξη. Το Βραβείο απονέμεται σε δημοσιογράφους της έντυπης και διαδικτυακής δημοσιογραφίας οι οποίοι με διορατικότητα και ιδιαίτερη αφοσίωση δημοσίευσαν άρθρα και έφεραν στην επικαιρότητα θέματα που άπτονται των ανθρώπινων δικαιωμάτων στο πλαίσιο της οικονομικής ανάπτυξης.

Η τελετή θα γίνει στο πλαίσιο ολοήμερης εκδήλωσης για την παγκοσμιοποίηση, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση για την κρίση των ΜΜΕ στην Αλγερία και τον αραβικό κόσμο.

 

Facebook Twitter