Αποχή αθλητικών συντακτών από τους αγώνες μπάσκετ Α1

3 Νοεμβρίου 2006

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης, ύστερα από την απρόκλητη επίθεση και τον τραυματισμό δημοσιογράφων κατά την ώρα άσκησης του επαγγέλματός τους, από οργανωμένες ομάδες οπαδών κατά τη διάρκεια αγώνα καλαθοσφαίρισης, αποφάσισε:

Την πραγματοποίηση στάσεων εργασίας από τις 5 μ.μ. έως τις 11 μ.μ. του Σαββάτου 4 Νοεμβρίου και από τις  5 μ.μ. έως τις 7.30 μ.μ. της Κυριακής 5 Νοεμβρίου 2006 με αποχή των αθλητικών συντακτών από την περιγραφή και τον σχολιασμό των αγώνων καλαθοσφαίρισης της Α1 κατηγορίας στις εφημερίδες, την ΕΡΤ, τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς και τα πρακτορεία.
Το Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. ζητεί:
Να ληφθούν άμεσα μέτρα ώστε να σταματήσει το κύμα βίας που πλήττει τα γήπεδα και καθημερινά αυξάνεται.
Να παρέμβουν αμέσως οι αρχές για την αποτροπή παρόμοιων τραγικών περιστατικών, τα οποία δεν στρέφονται μόνο κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των συναδέλφων αλλά και κατά του ίδιου του δικαιώματος στην ενημέρωση.
Επιπλέον καλεί τις εργοδοτικές οργανώσεις του Τύπου και των ΜΜΕ να καταδικάσουν τις εκδηλώσεις βίας σε βάρος των εργαζομένων σε αυτές.
 
           
 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Facebook Twitter