Απλήρωτη εργασία ζητάει ο “Αγγελιοφόρος” – Νέα απεργία των εργαζομένων

4 Σεπτεμβρίου 2015

 

Την απλήρωτη εργασία ζήτησε να αποδεχτούν εργαζόμενοι και Ενώσεις ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΒΕ ΑΕ, Βασίλειος Μπακατσέλος.

Η απάντηση που επιφύλαξε σε διαδοχικές εναλλακτικές προτάσεις των εργαζομένων για την σταδιακή εξόφληση των δεδουλευμένων επτά μηνών κι άλλων αμοιβών που τους οφείλει ήταν επί της ουσίας: Εσείς θα εργάζεστε, εγώ δεν δεσμεύομαι για οτιδήποτε.

Έχοντας καθυστερήσει συστηματικά να ανταποκριθεί στις κρούσεις των εργαζομένων στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» ότι τα προβλήματα συσσωρεύονται και επείγει να λυθούν, ο κ. Μπακατσέλος δε δίστασε να ομολογήσει ότι αδυνατεί να τηρήσει χρονοδιάγραμμα καταβολής πληρωμών που ο ίδιος πρότεινε, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι προσχηματικά μόνο διαπραγματεύεται.

Ταυτόχρονα, υιοθετεί μέτρα που κινούνται εκτός νόμου, όπως η απαγόρευση σε εργαζόμενους που είναι σε επίσχεση εργασίας να εισέρχονται στην επιχείρηση και η άρνησή του να καταβάλει οποιοδήποτε ποσό έναντι των οφειλομένων σε αυτούς. Την ίδια στιγμή, δοκιμάζει να στήσει εκτός επιχείρησης μηχανισμό για να εκδώσει την εφημερίδα, βρίσκοντας παραδόξως χρήματα για να πληρώσει ευκαιριακούς συνεργάτες αλλά όχι τους εργαζόμενους.

Έναντι αυτής της καταστροφικής αδιαλλαξίας, την οποία αποδέχονται ως τακτική και οι άλλοι εταίροι της ΕΒΕ ΑΕ, Σταύρος Ψυχάρης (ΔΟΛ) και Γιώργος Μπόμπολας (ΠΗΓΑΣΟΣ), οι εργαζόμενοι και οι Ενώσεις έχουν εξαντλήσει κάθε επιχειρηματολογία. Παράλληλα έχουν έμπρακτα αποδείξει ότι είναι οι μόνοι που ενδιαφέρονται στην πραγματικότητα να διατηρηθεί ζωντανό ένα φύλλο που κόμισε νέα δεδομένα στην τοπική ενημέρωση της Βόρειας Ελλάδας.

Στη νέα παραλλαγή της αδιέξοδης στάσης που υιοθετεί η εργοδοσία, δημοσιογράφοι, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος» απαντούν με 24ωρη απεργία από τις 09:00 του Σαββάτου 5 Σεπτεμβρίου ως τις 09:00 της Κυριακής 6 Σεπτεμβρίου, και ζητούν από την ΕΒΕ ΑΕ:

  • Να καταβάλει σε όλους τους εργαζόμενους τους μισθούς που τους χρωστάει.
  • Να τηρήσει εφεξής στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της έναντι των εργαζομένων και του νόμου.

 

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Twitter