Απεργίες στα Μέσα του Π. Ανδρώνη

10 Φεβρουαρίου 2014

Το πιο χαρακτηριστικό αντιπαράδειγμα στον εκδοτικό χώρο της ενημέρωσης αποτελεί πλέον ο Παύλος Ανδρώνης. Έχοντας εξαντλήσει κάθε μέσο εναντίον των εργαζομένων στην εφημερίδα Metrosport και τον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis, το μόνο που τον απασχολεί πλέον είναι να διατηρεί την ιδιότητα του εκδότη αδιαφορώντας πλήρως για τις υποχρεώσεις που αυτή επισύρει έναντι του κοινού αλλά και των δημοσιογράφων χάρη στους οποίους εμφανίζεται ως παράγοντας των Μέσων Ενημέρωσης.

            Τα δεδουλευμένα που οφείλει ο Παύλος Ανδρώνης στους εργαζομένους αφορούν σε εργασία πολλών μηνών και τα μέσα τα οποία χρησιμοποιεί για να μην τα καταβάλει παραβιάζουν κατάφωρα την εργατική νομοθεσία.

            Αντιστοίχως ο ανενδοίαστος τρόπος με τον οποίον στήνει φύλλα-φαντάσματα, όταν οι δημοσιογράφοι απεργούν για να διεκδικήσουν τα οφειλόμενα, δείχνει πόσο απαξιώνει το κοινό στο οποίο απευθύνονται τα ενημερωτικά προϊόντα του.

                 Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ είναι αποφασισμένο να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να αποκατασταθεί η νομιμότητα στην εκδοτική δραστηριότητα του κ. Ανδρώνη και να προστατευτούν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

              Στο πλαίσιο αυτό η ΕΣΗΕΜ-Θ κηρύσσει σαρανταοκτάωρη απεργία στην εφημερίδα Metrosport από τις 09.00 της Τρίτης 11 Φεβρουαρίου έως τις 09.00 της Πέμπτης 13 Φεβρουαρίου και σαρανταοκτάωρες απεργίες στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis από τις 06.00 της Πέμπτης 13 Φεβρουαρίου έως τις 06.00 του Σαββάτου 15 Φεβρουαρίου και από τις 06.00 του Σαββάτου 15 Φεβρουαρίου έως τις 06.00 της Δευτέρας 17 Φεβρουαρίου.

            Η ΕΣΗΕΜ-Θ θα κλιμακώσει τις αντιδράσεις της στις απαράδεκτες ενέργειες του κ.  Ανδρώνη, αν δεν υπάρξει αμέσως ανταπόκρισή του σε όσα οι εργαζόμενοι ζητούν και η νομοθεσία ορίζει ως υποχρεώσεις του.

Facebook Twitter