Απεργιακή κινητοποίηση στον Αγγελιοφόρο

13 Οκτωβρίου 2011
Όχι στον κατήφορο που συστηματικά προετοιμάζουν για την εφημερίδα Αγγελιοφόρος ο εκδότης, η διοίκηση και η διεύθυνσή της λένε οι εργαζόμενοι.

Αρνούμενοι τη λογική «απλώς να κρεμιέται κάτι στο περίπτερο», δημοσιογράφοι, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό της εφημερίδας θα συγκεντρωθούν αύριο, Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, από τις 12.00 ως τις 12.30, μπροστά από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή 29) για να υπενθυμίσουν στον φυσικό αποδέκτη της δουλειάς τους, τους αναγνώστες, ποιοι απαξιώνουν το δικαίωμά τους στην Ενημέρωση.

Στις 15.00, αύριο, αρχίζει νέα απεργιακή κινητοποίηση των δημοσιογράφων στον Αγγελιοφόρο, η οποία θα λήξει στις 21.00 του Σαββάτου 15 Οκτωβρίου.
 
Το διοικητικό προσωπικό συμμετέχει με στάση εργασίας από τις 13.30 ως τις 18.00 της Παρασκευής.
 
Οι Ενώσεις ζητούν από την εργοδοσία:
  • Να ανακαλέσει τις απολύσεις που πραγματοποίησε.
  • Να διασφαλίσει ότι ο Αγγελιοφόρος θα εκδίδεται με τις προδιαγραφές αξιοπιστίας που ιστορικά διαθέτει, κάτι που είναι εφικτό μόνο αξιοποιώντας το σύνολο του δυναμικού του.
  • Να εγκαταλείψει τα σενάρια που επεξεργάζεται για την υποκατάσταση του επαγγελματικού δημοσιογραφικού δυναμικού με αμφίβολα εξωτερικά σχήματα συνεργασίας. Η ΕΣΗΕΜ-Θ, μάλιστα, υπενθυμίζει σε μέλη και μη μέλη της ότι τυχόν συνεργασία τους σε ανάλογο σχήμα υποκατάστασης απολυμένων συναδέλφων τους συμβάλλει στην υποβάθμιση των προδιαγραφών λειτουργίας των Μέσων Ενημέρωσης και θα ελέγχεται πειθαρχικά από τα αρμόδια όργανα της Ένωσης.
 
Τα Διοικητικά Συμβούλια
 
ΕΣΗΕΜ-Θ                           ΕΠΗΕΘ                           ΕΤΗΠΤ-Θ
 
 
Facebook Twitter