Απεργιακές κινητοποιήσεις στην Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική ΑΕ

9 Νοεμβρίου 2005
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας–Θράκης αποφάσισε ομόφωνα να κηρύξει διαδοχικές 48ωρες απεργίες, οι οποίες θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή και Σάββατο, στις εφημερίδες  «Μακεδονία», «Θεσσαλονίκη» και «Σπορ του Βορρά», καθώς και στον ραδιοφωνικό σταθμό «Extra Sport».

Η πρώτη απεργιακή κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2005.
Οι απεργίες θα επαναλαμβάνονται μέχρις ότου η διοίκηση της Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής ΑΕ ικανοποιήσει στο σύνολό τους τα δίκαια αιτήματα των δημοσιογράφων που εργάζονται στα παραπάνω μέσα. Συγκεκριμένα:
– Την άμεση καταβολή των συστηματικά καθυστερούμενων αμοιβών στο σύνολό τους.
– Την άμεση καταβολή του συνόλου των αναδρομικών που δικαιούνται οι εργαζόμενοι από το έτος 2004.
– Την άμεση εξόφληση συνεργατών που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των μέσων του συγκροτήματος και παραμένουν απλήρωτοι για περισσότερο από τέσσερις μήνες.
– Την άμεση επιστροφή των χρημάτων που –με πρωτοφανή για τον χώρο του Τύπου τρόπο­– παρακρατήθηκαν από τους εργαζόμενους για τις ώρες κατά τις οποίες αυτοί πραγματοποίησαν στάσεις εργασίας.
– Την αυστηρή τήρηση της δεοντολογίας.
Το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί όλους τους συναδέλφους, μέλη και μη μέλη της Ένωσης, που απασχολούνται στα παραπάνω μέσα να συμμετάσχουν αγωνιστικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν, εφόσον η διοίκηση του συγκροτήματος επιμείνει να μην τηρεί τις υποχρεώσεις της παραβιάζοντας τον Νόμο και καταστρατηγώντας τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
 
Facebook Twitter