Απεργιακές κινητοποιήσεις στα ΜΜΕ του Γ. Χλώρου στην Καβάλα

8 Νοεμβρίου 2013

Με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις στα μέσα του Γ. Χλώρου στην Καβάλα αντιδρά η ΕΣΗΕΜ-Θ στην επιχείρηση εξόντωσης των εργαζομένων που εξωθεί στα άκρα ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας.

Εκδικητικές απολύσεις χωρίς καταβολή αποζημιώσεων, οφειλές δεδουλευμένων από τον Δεκέμβριο του 2012 καθώς και επιδομάτων περασμένων ετών, απόλυτη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και υπονόμευση στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων, ακόμη και παρακράτηση στοιχείων ώστε να μην πάρουν οι απολυμένοι επίδομα ανεργίας, είναι η «συνταγή» που επέλεξε ο Γ. Χλώρος, ενώ την ίδια στιγμή προωθεί –υποτίθεται– τις ιδέες της κοινωνικής ευαισθησίας και της αλληλεγγύης. 

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ για τους παραπάνω λόγους  κηρύσσει δύο 48ωρες απεργίες στην εφημερίδα «Εβδόμη», στον ραδιοφωνικό σταθμό «Studio 7» και στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Sevensport». Η πρώτη κινητοποίηση αρχίζει την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στις 06.00 και λήγει στις 06.00 την Τρίτη 12 Νοεμβρίου. Η δεύτερη 48ωρη απεργία αρχίζει στις 06.00 της Τρίτης 12 Νοεμβρίου και λήγει στις 06.00 της Πέμπτης 14 Νοεμβρίου.
         

  Καλούμε την εργοδοσία:

  • Να ανακαλέσει τις εκδικητικού χαρακτήρα και παράνομες απολύσεις δημοσιογράφων.
  • Να εξοφλήσει τα δεδουλευμένα μηνών που οφείλει στους εργαζόμενους και στο εξής να είναι συνεπής στην καταβολή της μισθοδοσίας τους.
  • Να εγκαταλείψει τις προσπάθειες να υποστηρίξει με προσχηματικά νομιμοφανή μέσα την πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.
  • Να σεβαστεί και να εφαρμόσει τους νόμους της ελληνικής πολιτείας, τους οποίους περιφρονεί και κατάφωρα παραβιάζει.

Καλούμε επίσης τις αρμόδιες αρχές να αντιμετωπίσουν το θέμα και δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε με κάθε μέσο που διαθέτουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις του Γ. Χλώρου.
 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Facebook Twitter