Απεργία στην εφημερίδα «Εβδόμη»

24 Μαΐου 2013

 

Καινοφανή εργασιακά ήθη επιχειρεί να επιβάλει ο εκδότης της εφημερίδας «Εβδόμη», στην Καβάλα, Γ. Χλώρος.

Παρά την άμεση αντίδραση της ΕΣΗΕΜ-Θ, την προσφυγή στην Επιθεώρηση Εργασίας, και παρά τη δέσμευση του ίδιου του εκδότη περί του αντιθέτου, στους εργαζόμενους της «Εβδόμης» επιδόθηκαν με δικαστικό κλητήρα νέες μονομερώς καταρτισμένες συμβάσεις εργασίας με υπερβολικές περικοπές στις αμοιβές τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης θεωρεί ότι η εξαιρετικά επιθετική αυτή ενέργεια της εργοδοσίας, πέρα από τις προδιαγραφές νομιμότητας που στερείται, απαξιώνει με κραυγαλέο τρόπο τη διάθεση των ίδιων των εργαζομένων να στηρίξουν την εκδοτική προσπάθεια, όπως έμπρακτα έχουν αποδείξει, αλλά και την πάγια διάθεση της ΕΣΗΕΜ-Θ για καλόπιστο διάλογο, ακόμη και με εργοδότες όπως ο Γ. Χλώρος, που οφείλουν δεδουλευμένα σχεδόν έξι μηνών.

Για τον λόγο αυτό το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ κηρύσσει προειδοποιητική εικοσιτετράωρη απεργία στην εφημερίδα «Εβδόμη» της Καβάλας και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Studio 7», η οποία αρχίζει στις 6 π.μ. της Κυριακής 26 Μαΐου και λήγει στις 6 π.μ. της Δευτέρας 27 Μαΐου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί την εργοδοσία:

  • Να εξοφλήσει τα δεδουλευμένα μηνών που οφείλει στους εργαζόμενους και στο εξής να είναι συνεπής στην καταβολή της μισθοδοσίας τους.
  • Να εγκαταλείψει κάθε αυθαίρετη και παράνομη ενέργεια, όπως αυτή της μονομερούς μείωσης μισθών των δημοσιογράφων.
  • Να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου για την εξεύρεση λύσης, όπως επίσης δεσμεύτηκε αλλά και πάλι φάνηκε ασυνεπής.

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ τονίζει ότι θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο που διαθέτει τα δικαιώματα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις του Γ. Χλώρου.

Facebook Twitter