Απεργία στη Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική ΑΕ

5 Σεπτεμβρίου 2005
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης, κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη σαρανταοκτάωρης απεργίας των δημοσιογράφων που εργάζονται στις εφημερίδες «Μακεδονία», «Θεσσαλονίκη» και «Σπορ του Βορρά», καθώς και στον ραδιοφωνικό σταθμό «Extra Sport», που θα αρχίσει στις 8 π.μ. της Παρασκευής 9 Σεπτεμβρίου 2005 και θα τερματιστεί στις 8 π.μ. της Κυριακής 11 Σεπτεμβρίου 2005, με αίτημα την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών.

Το Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ., εξαντλώντας όλα τα όρια της καλής πίστης, αποφάσισε ότι σε περίπτωση που υλοποιηθεί η σημερινή διαβεβαίωση του Προέδρου του Δ.Σ. της «Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής Α.Ε.» προς την Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ., ότι σημαντικό τμήμα των οφειλομένων θα καταβληθεί μέχρι την Παρασκευή, η κινητοποίηση θα ανασταλεί.
Ανεξαρτήτως της καταβολής των δεδουλευμένων, η Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. εμμένει σε όλα τα αιτήματα που διατυπώθηκαν με την από 2 Σεπτεμβρίου εξώδικη διαμαρτυρία και δήλωσή της προς την επιχείρηση, στα οποία εντάσσονται:
-Η ανάκληση της πρωτοφανούς και προκλητικής απόφασης να παρακρατηθούν από τους εργαζομένους οι αποδοχές που αναλογούν στις ώρες που αυτοί πραγματοποίησαν στάσεις εργασίας.
-Η ρύθμιση του θέματος με το Γραφείο Αθηνών, η μη λειτουργία του οποίου προκαλεί προβλήματα ηθικής και δεοντολογικής τάξεως στους δημοσιογράφους, που καλούνται να διασκευάζουν τηλεγραφήματα ειδησεογραφικών πρακτορείων.
-Η πλήρης τήρηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και η άμεση καταβολή των οφειλόμενων από το 2004 διαφορών επί των μισθών.
 
Facebook Twitter