Απεργία σε όλα τα ΜΜΕ την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου

20 Νοεμβρίου 2014

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), σε συντονισμό με άλλες ενώσεις από τον χώρο του Τύπου, για την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014.

Στο πλαίσιο της ΠΟΕΣΥ, μεταξύ άλλων, καλούμε την κυβέρνηση:

  • Να μην προχωρήσει στην οριστική εκθεμελίωση του ασφαλιστικού μας συστήματος.
  • Να μην προχωρήσει στο νομοθέτημα που θα απαγορεύει την συνδικαλιστική δράση και την απεργία και θα επαναφέρει το αλήστου μνήμης λοκ άουτ.
  • Να πάψει να κωφεύει στο αίτημα επαναλειτουργίας της ΕΡΤ και στην απαίτηση φορέων και θεσμών της Β. Ελλάδας για την εκ νέου λειτουργία πλήρους ραδιοτηλεοπτικού σχήματος στα πρότυπα της ΕΡΤ3 και με όλους τους εργαζόμενους.

Ζητούμε επίσης:

  • Θέσεις εργασίας, αξιοπρεπείς ΣΣΕ, ασφάλιση για όλους, σεβασμό της εργατικής νομοθεσίας από τους εργοδότες.
  • Συλλογικά δικαιώματα που θα εγγυώνται την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία των εργαζομένων στα ΜΜΕ, για σοβαρή, αξιόπιστη και δημοκρατική ενημέρωση.
  • Την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους, όπως ο νόμος ορίζει.

Η απεργιακή κινητοποίηση αρχίζει στις 06.00 της Τετάρτης 26 Νοεμβρίου και λήγει στις 06.00 της Πέμπτης 27 Νοεμβρίου. Ισχύει για τους εργαζόμενους σε εφημερίδες, περιοδικά, δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΓΕΕ-ΓΓΜΕ, Γραφεία Τύπου, διαδικτυακά Μέσα και σε κάθε άλλο χώρο εργασίας.

Facebook Twitter