Απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην ΕΡΤ3

31 Οκτωβρίου 2012

 

Αρχίζουν αύριο, Πέμπτη 1/11, στις 06.00, οι επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες στην ΕΡΤ3 και στους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ στη Μακεδονία-Θράκη, σύμφωνα με το πρόγραμμα των απεργιακών κινητοποιήσεων που προκήρυξε η ΠΟΕΣΥ.

Στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία με την ΠΟΣΠΕΡΤ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην ΕΡΤ3 μπροστά από το κτήριο της Τηλεόρασης, στη Λεωφόρο Στρατού.

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ3 απεργούν και διεκδικούν:

·        Να πάψουν οι προκλητικές λογοκριτικές παρεμβάσεις στο δημοσιογραφικό έργο, όπως η απομάκρυνση του συναδέλφου της ΕΡΤ3 από το ρεπορτάζ για τις εορταστικές εκδηλώσεις της 26ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, επειδή η ακριβής περιγραφή του ενόχλησε τη γενική διεύθυνση της ΕΡΤ.

·        Να ανακληθούν οι «διώξεις» κατά των παρουσιαστών της «Πρωινής ενημέρωσης» και να επανέλθουν αυτοί στο ενημερωτικό πρόγραμμα της ΝΕΤ.

·        Να δοθεί άμεσα λύση στο ζήτημα των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Είναι απαράδεκτο να σπαταλάται δημόσιο χρήμα για την πρόσληψη συμβούλων και προσωπικού ειδικών θέσεων, ενώ την ίδια στιγμή απειλείται να συρρικνωθεί το ενημερωτικό πρόγραμμα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στη Βόρεια Ελλάδα λόγω έλλειψης πόρων και δυναμικού.

·        Να θωρακιστεί και να ενισχυθεί με κάθε τρόπο η αυτονομία της ΕΡΤ3. 

·        Να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στην ΕΡΤ. 

Facebook Twitter