Αντιμέτωποι με τις ειδήσεις στο διαδίκτυο

21 Οκτωβρίου 2010

 

«Αντιμέτωποι» με τις ειδήσεις στα Νέα Μέσα θα βρεθούν κι αυτό το Σαββατοκύριακο περίπου 50 δημοσιογράφοι, φοιτητές και στελέχη φορέων που παρακολουθούν το εργαστήριο «Μια Αίθουσα Σύνταξης στον υπολογιστή μου» με εισηγητή τον δημοσιογράφο Αντρέα Παναγόπουλο.

Από τις 9.30 π.μ. ως τις 2 μ.μ. οι συμμετέχοντες θα ασχοληθούν μεταξύ άλλων με πρακτικά ζητήματα, όπως η επεξεργασία εικόνων και το ανέβασμα κειμένων, ήχων, φωτογραφιών και βίντεο σε online media, θα ενημερωθούν για τη λειτουργία εφημερίδων και περιοδικών στο διαδίκτυο και θα αναπτύξουν τεχνικές για την προβολή κειμένων και τη δημιουργία newsblog.
Το τετραήμερο εργαστήριο είναι ενταγμένο στον κύκλο δραστηριοτήτων του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ με γενικό θέμα «New Media – Αίθουσες σύνταξης από το μέλλον», που εγκαινιάστηκε στις 13 Οκτωβρίου και θα συνεχιστεί ως τις 11 Δεκεμβρίου.
 
Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο διάστημα εξελίσσεται το πρόγραμμα ξεναγήσεων UPLOAD the story!
Η αίθουσα του Μορφωτικού Ιδρύματος παραμένει ανοιχτή καθημερινά από τις 10.00 έως τις 17.00 και υπάρχει η δυνατότητα ενημέρωσης-ξενάγησης σε οργανωμένα τμήματα φοιτητών-σπουδαστών δημοσιογραφίας ή και μαθητών, έπειτα από ραντεβού (τηλ. 2310 237004, 2310 243575).
Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία:

 Να διατρέξουν τις βασικές εξελίξεις που καθόρισαν τη δημοσιογραφία στο διαδίκτυο διεθνώς.
 Να παρακολουθήσουν ανάλογα βήματα και σταθμούς στο ελληνικό πεδίο.
 Να εξοικειωθούν με την «εργαλειοθήκη» του διαδικτυακού δημοσιογράφου.
 Να δοκιμάσουν εφαρμογές για την ενημέρωση σε iPad, iPhone, smartphones με λειτουργικό android.

 

Facebook Twitter