Ανοιχτή γραμμή για τα νέα μέσα

24 Οκτωβρίου 2010
 
Η δημιουργία μιας ανοικτής γραμμής επικοινωνίας και αλληλοβοήθειας για τα Νέα Μέσα μεταξύ δημοσιογράφων, φοιτητών και πανεπιστημιακών είναι ο καρπός του τετραήμερου σεμιναρίου με θέμα «Μια Αίθουσα Σύνταξης στον υπολογιστή μου», που ολοκληρώθηκε στο Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Με την «ανοικτή γραμμή» θα επιχειρηθεί η διεύρυνση του πυρήνα των 60 ακροατών του σεμιναρίου, έτσι ώστε τα εργαλεία, οι πρακτικές συμβουλές και οι δοκιμασμένες λύσεις, που παρουσιάστηκαν τα δύο Σαββατοκύριακα του σεμιναρίου, να αξιοποιηθούν από εργαζόμενους στα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης και τις συλλογικές ή ατομικές πρωτοβουλίες συντακτών και φοιτητών.
Χάρη στην «ανοικτή γραμμή» θα εξασφαλιστεί η διαρκής παρακολούθηση των αναγκών των δημοσιογράφων σε νέες εφαρμογές, η σύνδεση με πανεπιστημιακά εργαστήρια και η οργάνωση νέων σεμιναριακών δραστηριοτήτων με εξειδικευμένο περιεχόμενο. Με τη λήξη του σεμιναρίου προσδιορίστηκε η Τρίτη 16η Νοεμβρίου 2010, ως ημερομηνία για την έναρξη λειτουργίας της «ανοικτής γραμμής», με μια ενημερωτική συνάντηση, που θα περιλαμβάνει επίσης παρουσιάσεις δημοσιογραφικών ιστοσελίδων και εταιρικών εφαρμογών.
Το σεμινάριο-εργαστήριο είχε ως εισηγητή τον δημοσιογράφο Αντρέα Παναγόπουλο και η μεγάλη προσέλευση ενδιαφερομένων από όλες τις «γενιές» των δημοσιογράφων εξασφάλισε ένα υψηλό επίπεδο ενημέρωσης και διαλόγου για τις πιο προωθημένες δυνατότητες του διαδικτύου.
 
 
Facebook Twitter