“Αγγελιοφόρος”: Όχι στην αναστολή της δευτεριάτικης έκδοσης

25 Φεβρουαρίου 2010

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την απόφαση της «Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος» (ΕΒΕ) να αναστείλει την έκδοση του δευτεριάτικου φύλλου της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος».

Η ΕΣΗΕΜ-Θ εκτιμά ότι με την ενέργεια αυτή εντείνονται τα προβλήματα που επιδιώκεται να λυθούν. Ο «ακρωτηριασμός» της εφημερίδας δεν διασφαλίζει την «υγιή συνέχιση δραστηριοτήτων», όπως διαβεβαιώνει ανακοίνωση της ΕΒΕ. Αντιθέτως, θέτει σε διακινδύνευση το πιο κρίσιμο ζητούμενο κάθε Μέσου Ενημέρωσης, τη διαρκή ανταπόκριση με το κοινό, και στερεί από τη Βόρεια Ελλάδα μια σημαντική πηγή ενημέρωσης.

Πάγια θέση της ΕΣΗΕΜ-Θ είναι ότι η μόνη αποτελεσματική απάντηση στην οικονομική κρίση είναι οι αναπτυξιακές κινήσεις. Και πάγια πρόθεση της Ένωσης είναι να στηρίξει κάθε τέτοια προσπάθεια.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί τη διοίκηση της ΕΒΕ να επανεξετάσει την απόφασή της και είναι έτοιμο να καταθέσει επιχειρήματα που τεκμηριώνουν την ανάγκη να συνεχιστεί η έκδοση του δευτεριάτικου φύλλου της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος», καθώς και προτάσεις που πολλαπλασιάζουν τις δυνατότητες να γίνει αυτό άμεσα.

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ εκφράζει επίσης τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι χτες, ημέρα απεργίας του κλάδου, ερήμην των δημοσιογράφων και του διευθυντή της εφημερίδας, ανακυκλώθηκαν στην ιστοσελίδα www.agelioforos.grειδήσεις περασμένων ημερών, γεγονός που δεν ανταποκρίνεται στο κύρος και την αξιοπιστία της εφημερίδας.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Facebook Twitter