Αναστολή απεργίας

8 Σεπτεμβρίου 2005
 
Υπό την πίεση της σαρανταοκτάωρης απεργιακής κινητοποίησης που εξήγγειλε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας–Θράκης, η διοίκηση της «Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής Α.Ε.» κατέβαλε μέρος των δεδουλευμένων αποδοχών στους εργαζόμενους (β’ δεκαπενθήμερο μηνός Ιουλίου, α΄ δεκαπενθήμερο μηνός Αυγούστου και δεύτερη δόση αναδρομικών).

Ως εκ τούτου, και βάσει της από 5 Σεπτεμβρίου ειλημμένης απόφασης του Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ., αναστέλλεται η απεργία που είχε κηρυχθεί για αύριο και μεθαύριο στα μέσα του συγκροτήματος (εφημερίδες «Μακεδονία», «Θεσσαλονίκη», «Σπορ του Βορρά», Ρ.Σ. «Έξτρα Σπορ»).
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. εμμένει σε όλα τα αιτήματα που διατυπώθηκαν με την από 2 Σεπτεμβρίου εξώδικη διαμαρτυρία και δήλωσή του προς την επιχείρηση, στα οποία εντάσσονται:
– Η άμεση καταβολή του συνόλου των δεδουλευμένων αποδοχών στους εργαζόμενους.
– Η ανάκληση της πρωτοφανούς και προκλητικής απόφασης να παρακρατηθούν από τους εργαζομένους οι αποδοχές που αναλογούν στις ώρες που αυτοί πραγματοποίησαν στάσεις εργασίας.
– Η ρύθμιση του θέματος με το Γραφείο Αθηνών, η μη λειτουργία του οποίου προκαλεί προβλήματα ηθικής και δεοντολογικής τάξεως στους δημοσιογράφους, που καλούνται να διασκευάζουν τηλεγραφήματα ειδησεογραφικών πρακτορείων.
– Η πλήρης τήρηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και η άμεση καταβολή των οφειλόμενων από το 2004 διαφορών επί των μισθών.
 
Facebook Twitter