Αναστέλλεται η απεργία σε ΑΝΤ1, Mega και TV Μακεδονία

13 Δεκεμβρίου 2010
 
Καταχρηστική θεωρήθηκε από τη δικαιοσύνη η απεργιακή κινητοποίηση την οποία προκήρυξε η ΕΣΗΕΜ-Θ σε Ιδιωτικά Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, που απέλυσαν δημοσιογράφους, επικαλούμενα την οικονομική κρίση. Οι διοικήσεις του ΑΝΤ1 και της TV Μακεδονία με αγωγές τους ζήτησαν η κινητοποίηση να κριθεί παράνομη και καταχρηστική, απειλώντας με χρηματικά πρόστιμα την Ένωση και προσωπική κράτηση μελών του προεδρείου. Το δικαστήριο παρότι έκρινε πως με τις πρόσφατες απολύσεις εντατικοποιείται η εργασία των υπολοίπων συναδέλφων και πλήττεται το δικαίωμα της ενημέρωσης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι απολύσεις κινήθηκαν στο πλαίσιο του νόμου.

Μετά τη σχετική σημερινή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, η ΕΣΗΕΜ-Θ είναι υποχρεωμένη να αναστείλει την εικοσιτετράωρη απεργία που θα πραγματοποιούνταν αύριο στους τηλεοπτικούς σταθμούς ANT1, Mega και TV Μακεδονία, προκειμένου να προστατεύσει τους συναδέλφους που εργάζονται στα εν λόγω ΜΜΕ.
 
Η Ένωση Συντακτών θα συνεχίσει τις προσπάθειές της να προστατεύει τα συνταγματικά κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα των δημοσιογράφων που απασχολούνται στους παραπάνω σταθμούς αλλά και συνολικά την ποιότητα της Ενημέρωσης που αυτοί προσφέρουν.
 
Η ΕΣΗΕΜ-Θ επιμένει ακόμη ότι αποτελεί υποχρέωση -κατά το νόμο- των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας να απασχολούν στα ανταποκριτικά τους γραφεία ανά την Ελλάδα ικανό αριθμό δημοσιογράφων, ώστε τα συγκεκριμένα ΜΜΕ να ανταποκρίνονται στον ρόλο που προκύπτει από την αδειοδότησή τους. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσει τον αγώνα και τις προσπάθειές της, τόσο στα προαναφερόμενα ΜΜΕ όσο και οπουδήποτε χρειαστεί.
Το Διοικητικό Συμβούλιο
 
Facebook Twitter