Ανακοίνωση για τη Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική ΑΕ

15 Ιουλίου 2005
 
Με απειλές και ενέργειες που αποδεικνύουν για μιαν ακόμη φορά την επιμονή της στην αντιπαράθεση με τους δημοσιογράφους, η σημερινή διοίκηση της «Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής Α.Ε.» δυναμιτίζει το καλό κλίμα που προέκυψε από την πρώτη συνάντηση του Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. με τον ιδιοκτήτη του συγκροτήματος κ. Γιάννη Ρήγα.

Εν αντιθέσει με όσα συζητήθηκαν στη συνάντηση αυτήν, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της επιχείρησης, κ. Π. Αντωνόπουλος, επιμένει στο κλείσιμο του Γραφείου Αθήνας της εφημερίδας «Μακεδονία», αρνείται να εγκρίνει τις άδειες των συναδέλφων που εργάζονται σε αυτό και δεν διστάζει να επικαλείται τη νομοθεσία για να δικαιολογήσει τις απολύσεις που απειλεί ότι θα κάνει.
Όποιος όμως επικαλείται τον νόμο οφείλει πρωτίστως να τον τηρεί ο ίδιος, και ο κ. Αντωνόπουλος επί ένα χρόνο τον καταστρατηγεί βάναυσα εις βάρος των δημοσιογράφων, τους οποίους όλα δείχνουν πως για δικούς του αδιερεύνητους λόγους εχθρεύεται και απαξιώνει συστηματικά.
Με αποκλειστικώς δική του ευθύνη οφείλονται στους εργαζομένους δεδουλευμένα μηνών και αναδρομικά, δεν τηρούνται οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και συσσωρεύονται υπέρογκα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ., διαπιστώνοντας την απόσταση των προθέσεων της ίδιας της εργοδοσίας από αυτές του εκπροσώπου της κ. Αντωνόπουλου, θέτει τον τελευταίο ενώπιον των ευθυνών του, τον καλεί να εκπληρώσει στο ακέραιο όλες τις συμβατικές υποχρεώσεις της επιχείρησης έναντι των εργαζομένων και προειδοποιεί ότι θα αντιδράσει με δυναμικές κινητοποιήσεις εάν υπάρξει έστω και μία απόλυση, καθώς και σε οποιαδήποτε άλλη ενέργειά του η οποία θα αντιτίθεται σε όσα συζητήθηκαν με την εργοδοσία.
 
Facebook Twitter