24ωρη απεργία την Τρίτη 21 Οκτωβρίου

17 Οκτωβρίου 2008

 

Με νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις απαντά ο δημοσιογραφικός κόσμος στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης, που επιμένει στο σχέδιο λεηλασίας των ασφαλιστικών ταμείων του κλάδου και στην καταπάτηση θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων.

Στις 21 Οκτωβρίου ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους συναδέλφους και τους άλλους εργαζόμενους σε ολόκληρη την Ελλάδα, απεργούμε και υπερασπιζόμαστε:
– Τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα
– Το μέλλον των Ταμείων μας
– Το μέλλον των οικογενειών μας
– Το δικαίωμα όλων στην Ενημέρωση
 
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ κηρύσσει 24ωρη απεργία που αρχίζει στις 6 το πρωί της Τρίτης 21 Οκτωβρίου και λήγει στις 6 το πρωί της Τετάρτης 22 Οκτωβρίου 2008.
Μαζί με τους συναδέλφους μας σε όλη την Ελλάδα διεκδικούμε:
·Την άμεση απόσυρση του νέου ασφαλιστικού νόμου, που εκτός των άλλων στρεβλώσεων οδηγεί στην αφαίρεση του 10% των πόρων των ασφαλιστικών ταμείων των εργαζομένων στα ΜΜΕ.
·Την ακύρωση του διορισμού προέδρου στο υπό ενοποίηση ΕΤΑΠ ΜΜΕ.
·Την απόσυρση κάθε φορολογικής διάταξης που αφορά και θίγει όσους δημοσιογράφους απασχολούνται με συμβάσεις «έργου» και με δελτία παροχής υπηρεσιών.
·Την αποκατάσταση των συναδέλφων μας που απασχολούνται στην ΕΡΤ ΑΕ με ψευδεπίγραφες συμβάσεις έργου ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί τους συναδέλφους σε απεργιακή συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (στη διασταύρωση των οδών Φιλίππου και Αγνώστου Στρατιώτη) στις 10.30 π.μ.
 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Facebook Twitter