24ωρη απεργία την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου

8 Φεβρουαρίου 2008
 
 
Με νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις απαντά ο δημοσιογραφικός κόσμος στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης, που επιμένει στο σχέδιο λεηλασίας των ασφαλιστικών ταμείων του κλάδου.

 
Στις 13 Φεβρουαρίου ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους συναδέλφους και τους άλλους εργαζόμενους σε ολόκληρη την Ελλάδα, απεργούμε και υπερασπιζόμαστε:
          Τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα
          Το μέλλον των Ταμείων μας
          Το μέλλον των οικογενειών μας
          Το δικαίωμα όλων στην Ενημέρωση
 
Η 24ωρη απεργία αρχίζει στις 6 το πρωί της Τετάρτης 13 Φεβρουαρίου και λήγει στις 6 το πρωί της Πέμπτης 14 Φεβρουαρίου 2008.
 
 
Απεργούμε και διεκδικούμε:
ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΕΙ οποιαδήποτε σκέψη που απειλεί την αυτοτέλεια και την αυτοδιοίκηση των Ταμείων μας, κύριας και επικουρικής ασφάλισης.
ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΕΙ κάθε σενάριο που επιβουλεύεται τον πόρο του αγγελιοσήμου, δηλαδή της οιονεί εργοδοτικής εισφοράς στο ασφαλιστικό του κλάδου.
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ οι αντιασφαλιστικοί νόμοι της τελευταίας δεκαπενταετίας.
ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ στα Ταμεία μας οι εισφορές που οφείλονται και να δοθεί τέλος στην ασυλία εργοδοτών που δεν πληρώνουν αυτά που παρακρατούν από τους εργαζόμενους.
ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΟΥΝ οι παροχές και οι υπηρεσίες προς όλους τους ασφαλισμένους.
ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ οι συντάξεις, ώστε να αναπληρωθούν οι τεράστιες απώλειες της τελευταίας δεκαετίας.
 
 
Μέσα από την επίθεση που δέχονται τα ασφαλιστικά Ταμεία μας προκύπτει η ανάγκη να γίνει ουσιαστική αντιπρόταση στο απαράδεκτο σχέδιο της Κυβέρνησης για μια ισοπεδωτική ενοποίηση ασφαλιστικών φορέων. Στο πλαίσιο αυτό οφείλουμε ως κλάδος να εξετάσουμε με όρους απόλυτης αυστηρότητας και ακρίβειας τις δυνατότητες ενοποίησης ομοειδών ταμείων από τον χώρο του Τύπου αποκλειστικά.
Το Διοικητικό Συμβούλιο
 
Facebook Twitter