24ωρη απεργία την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου

26 Σεπτεμβρίου 2008

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία αρχίζει τυπικά η εφαρμογή του αντιασφαλιστικού νόμου.

Η απεργιακή κινητοποίηση θα αρχίσει στις 5 π.μ. της Τετάρτης 1 Οκτωβρίου και θα λήξει στις 5 π.μ. της Πέμπτης 2 Οκτωβρίου.           
Μαζί με τους συναδέλφους μας σε όλη την Ελλάδα διεκδικούμε:
·Την άμεση απόσυρση του νέου ασφαλιστικού νόμου, που εκτός των άλλων στρεβλώσεων οδηγεί στην αφαίρεση του 10% των πόρων των ασφαλιστικών ταμείων των εργαζομένων στα ΜΜΕ.
·Την ακύρωση του διορισμού προέδρου στο υπό ενοποίηση ΕΤΑΠ ΜΜΕ.
·Την απόσυρση κάθε φορολογικής διάταξης που αφορά και θίγει όσους δημοσιογράφους απασχολούνται με ψευδεπίγραφες συμβάσεις «έργου» και με δελτία παροχής υπηρεσιών.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί τους συναδέλφους σε απεργιακή συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδρίων της Ένωσης στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης 1 Οκτωβρίου. Στη συγκέντρωση έχουν κληθεί για να ενημερώσουν σχετικά με το Ασφαλιστικό ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Αντώνης Μανιτάκης και ο πρώην αντιπρόεδρος της ΠΟΕ ΙΚΑ Γιάννης Σωπασής.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Facebook Twitter