24ωρη απεργία τη Δευτέρα 5 Ιουλίου 2004 – Απεργιακή Επιτροπή

2 Ιουλίου 2004
 
Η διοίκηση της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. αποφάσισε ομόφωνα να κηρύξει για τη Δευτέρα 5 Ιουλίου 2004, 24ωρη προειδοποιητική απεργία, από τις 8 το πρωί έως και τις 8 το πρωί της Τρίτης 6 Ιουλίου 2004, στις ημερήσιες εφημερίδες της Θεσσαλονίκης και στα γραφεία των ημερήσιων αθηναϊκών εφημερίδων τα οποία λειτουργούν στη Θεσσαλονίκη.

Ζητά, την άμεση υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Σ.Σ.Ε.), η οποία να εξασφαλίζει στους δημοσιογράφους αμοιβές, που ν’ ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες και να διαμορφώνει καλύτερες συνθήκες εργασίας σ’ όλους τους χώρους.
Η εμμονή των εκπροσώπων των εκδοτικών επιχειρήσεων σε αυξήσεις, που δεν “καλύπτουν” τη χαμένη αγοραστική δύναμη των εργαζομένων και η αδιαλλαξία που επιδείχθηκε απ’ την πλευρά τους στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην ΕΣΗΕΑ και την ΕΙΗΕΑ, οδήγησαν σε αδιέξοδο.
Είναι χαρακτηριστικό πως αρνούνται να ικανοποιήσουν στοιχειώδη θεσμικά αιτήματα του κλάδου και ν’ αποδεχθούν δίκαιες και εύλογες αυξήσεις των αποδοχών των δημοσιογράφων και των άλλων εργαζομένων στις εκδοτικές επιχειρήσεις.
Η διοίκηση της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. καλεί όλα τα μέλη της, που εργάζονται στις ημερήσιες εφημερίδες της Θεσσαλονίκης και στα γραφεία των ημερήσιων αθηναϊκών εφημερίδων που λειτουργούν στη Θεσσαλονίκη, όπως και τους δημοσιογράφους που απασχολούνται σ’ αυτές και δεν είναι ακόμα μέλη της Ένωσης, να πάρουν μέρος στην προειδοποιητική απεργία της Δευτέρας 5 Ιουλίου. Έτσι θα δοθεί αποφασιστική απάντηση στην αδιάλλακτη στάση της εργοδοτικής πλευράς.
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ και
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗΣ
για την 24ωρη απεργία της 5ης Ιουλίου 2004
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:
Δημήτρης Γουσίδης
Βασίλης Παπαδημούλης
Γιώργος Αδάμ
Χριστίνα Χαλεπλίδου
Παναγιώτης Νεστορίδης
Κωνσταντίνος Μαρίνος
Δημήτρης Ασπροπούλης
Γιώργος Χάτσιος
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 5ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2004
Εφημερίδες
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ
Γιώργος Μούλκας, Βασίλης Κυριακούλης, Τάσος Ρέτζιος, Κώστας Γουλής.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μαρίνα Μεϊντάνη, Κώστας Κεκαιλιάδης, Μαρία Καραούλη, Στυλιανή Μαργαριτίδου.
ΑΥΡΙΑΝΗ – ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
Ανάργυρος Αργυρόπουλος.
ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ
Γιώργος Καστάνης, Τάσος Σταμπουλής, Κώστας Χαλβατσιώτης.
ΕΓΝΑΤΙΑ
Δημήτρης Μιλτιάδης, Ειρήνη Τσαρούχα.
ΜΕΤΡΟΣΠΟΡ
Κλείτος Καρκανιάς.
Ανταποκριτικά Γραφεία Αθηνών
Δημήτρης Δραγώγιας, Φωτεινή Στεφανοπούλου, Θωμάς Τσίμπας, Αθανάσιος Σταματόπουλος, Κωνσταντίνος Καραμητρούσης.
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της απεργιακής επιτροπής θα είναι εγκατεστημένα στην Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. και θα βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τους εργασιακούς εκπροσώπους και τα μέλη των Επιτροπών Περιφρούρησης.
 
Facebook Twitter