24ωρη απεργία στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς

3 Αυγούστου 2008

 

Αρχίζει αύριο στις 5 το πρωί η 24ωρη απεργία που κήρυξε η Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. σε όλα τα ανταποκριτικά γραφεία των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας στη Θεσσαλονίκη και στο «TV Μακεδονία».
Απεργούμε και διεκδικούμε:

 -Να ανακληθούν άμεσα οι παράνομες απολύσεις των συναδέλφων Βαγγέλη Παπαδόπουλου και Εύης Καλλίνη από τους σταθμούς «ΑΝΤΕΝΝΑ» και «ALPHA» αντιστοίχως.
-Να πάψει η συστηματική καταστρατήγηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας από τις διοικήσεις των σταθμών, οι οποίες υποχρεώνουν τους συντάκτες να εργάζονται με εξαντλητικά ωράρια χωρίς να τους καταβάλλουν τις νόμιμες αμοιβές (υπερωρίες, νυχτερινά)
-Να εγκαταλειφθεί κάθε σχέδιο συρρίκνωσης ή διακοπής λειτουργίας ανταποκριτικών γραφείων των εν λόγω μέσων στη Θεσσαλονίκη.
-Να αρθεί η εντατικοποίηση της εργασίας των συντακτών, που οφείλεται στη δραστική συρρίκνωση του δημοσιογραφικού δυναμικού στα παραπάνω Μέσα Ενημέρωσης.
 
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί όλους τους συναδέλφους, μέλη και μη μέλη της Ένωσης, που εργάζονται στα παραπάνω Μέσα σε απεργιακή συγκέντρωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στη 1 μετά το μεσημέρι στα γραφεία του «ΑΝΤΕΝΝΑ» (26ης Οκτωβρίου 90, Κτίριο Α, PortoCenter).
 
Επιτροπή περιφρούρησης της απεργίας ορίζονται οι εργασιακοί εκπρόσωποι καθώς επίσης και οι συνάδελφοι:
Κωνσταντίνος Χαλβατσιώτης Γεώργιος Μπούζος, Αλέξανδρος Αλεξιάδης, Γεωργάκη Λευκοθέα, Ραλλιώ Λεπίδου, Ειρήνη Συράκη, Σωτήριος Κυριακίδης.
 
 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Facebook Twitter