24ωρη απεργία στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς

27 Ιουνίου 2008

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας–Θράκης, με ομόφωνη απόφασή του, κηρύσσει 24ωρη προειδοποιητική απεργία  σε όλα τα ανταποκριτικά γραφεία των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 4 Ιουλίου 2008, διεκδικώντας:

-Να ανακληθούν άμεσα οι παράνομες απολύσεις των συναδέλφων Βαγγέλη Παπαδόπουλου και Εύης Καλλίνη από τους σταθμούς «ΑΝΤΕΝΝΑ» και «ALPHA» αντιστοίχως.
-Να πάψει η συστηματική καταστρατήγηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας από τις διοικήσεις των σταθμών, οι οποίες υποχρεώνουν τους συντάκτες να εργάζονται με εξαντλητικά ωράρια χωρίς να τους καταβάλλουν τις νόμιμες αμοιβές (υπερωρίες, νυχτερινά)
-Να εγκαταλειφθεί κάθε σχέδιο συρρίκνωσης ή διακοπής λειτουργίας ανταποκριτικών γραφείων των εν λόγω μέσων στη Θεσσαλονίκη.
-Να αρθεί η εντατικοποίηση της εργασίας των συντακτών, που οφείλεται στη δραστική συρρίκνωση του δημοσιογραφικού δυναμικού στα παραπάνω Μέσα Ενημέρωσης.
 
 
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί όλους τους συναδέλφους, μέλη και μη μέλη της Ένωσης, να συμμετάσχουν αγωνιστικά στην απεργιακή κινητοποίηση.
 
 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Facebook Twitter