24ωρη απεργία στον “Αγγελιοφόρο”

3 Απριλίου 2008
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης ομόφωνα αποφάσισε να κηρύξει 24ωρη προειδοποιητική απεργία, τη Δευτέρα 7 Απριλίου 2008, στις εφημερίδες «Αγγελιοφόρος» και «Αγγελιοφόρος της Κυριακής» διεκδικώντας:

  • Να επαναπροσληφθούν άμεσα οι δημοσιογράφοι Δήμητρα Κεχαγιά και Σόνια Ταλαντινού, που απολύθηκαν κατά τρόπο παράνομο και καταχρηστικό, χωρίς η εργοδοσία να έχει να τους καταλογίσει το παραμικρό σε ό,τι αφορά το δημοσιογραφικό τους έργο. Οι δύο απολύσεις έγιναν αμέσως μετά τη διεκδίκηση επιδομάτων που οι δύο συνάδελφοι δικαιούνταν. Κατά συνέπεια έχουν σαφώς εκδικητικό χαρακτήρα και επιπλέον αποσκοπούν στον εκφοβισμό των εργαζομένων, ώστε να μη διεκδικούν νόμιμα δικαιώματά τους.
  • Να ενταχθούν άμεσα στο μισθολόγιο όλοι οι συντάκτες που απασχολούνται σε καθημερινή βάση και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της επιχείρησης, παραμένουν ωστόσο σε καθεστώς εργασιακής ομηρίας, καθώς υποχρεώνoνται να υπογράφουν συμβάσεις παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών.
  • Να αποκατασταθούν όλοι συντάκτες που απασχολούνται ως εσωτερικοί αλλά αμείβονται ως εξωτερικοί.
  • Να αρθεί το καθεστώς εντατικοποίησης της εργασίας στο οποίο υποχρεώνει η εργοδοσία τους συντάκτες, καθώς το δημοσιογραφικό δυναμικό των φύλλων έχει συρρικνωθεί δραστικά.
Εφόσον τα παραπάνω αιτήματα δεν ικανοποιηθούν πλήρως, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με 48ωρη απεργία, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Απριλίου 2008.
 
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο
 
Facebook Twitter