24ωρη απεργία στην ΕΡΤ-3

25 Οκτωβρίου 2006

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης επανειλημμένως έχει ζητήσει από την ΕΡΤ να αποτρέψει το φαινόμενο της δημιουργίας μιας νέας γενιάς συμβασιούχων δημοσιογράφων, οι οποίοι είτε δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις του Π.Δ. 164/2004 είτε προσελήφθησαν μετά τον χρόνο εφαρμογής του, υπαγόμενοι στο απαράδεκτο καθεστώς των ψευδεπίγραφων συμβάσεων έργου.

Ελάχιστες ημέρες πριν από τη λήξη παρόμοιων συμβάσεων μεγάλου αριθμού συναδέλφων, η διοίκηση της ΕΡΤ επικαλείται αδυναμία ανανέωσής τους, βάσει του νόμου. Τον ίδιο νόμο καταστρατηγούσε όμως, και στο πνεύμα και στο γράμμα, όταν προσελάμβανε δημοσιογράφους με συμβάσεις έργου για να καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της.
Για τον λόγο αυτό, το Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ.  κηρύσσει 24ωρη απεργία από τα μεσάνυχτα της Τρίτης 31/10/2006 έως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 1/11/2006 στην ΕΡΤ 3 (τηλεοπτικό σταθμό και ραδιοφωνικά προγράμματα) και τους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ Μακεδονίας – Θράκης ζητώντας:
 
-Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας των συναδέλφων, με την άμεση μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, όπως επιβάλλει ο νόμος και ορίζει η Κοινοτική Οδηγία 1999/70, εφόσον καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των προγραμμάτων της ΕΡΤ.
-Να δημοσιευτεί το συντομότερο δυνατόν το νέο Οργανόγραμμα, το οποίο θα περιλάβει όλους τους δημοσιογράφους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
-Να μην καταρτίζεται στο εξής ούτε μία σύμβαση έργου για δημοσιογράφο που απασχολείται στον τομέα ενημέρωσης.
-Να μην υπάρξει καμία βλαπτική μεταβολή στους όρους εργασίας των δημοσιογράφων που απασχολούνται στον τομέα ενημέρωσης.
 
Το Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. καλεί όλους τους συναδέλφους, μέλη και μη μέλη της Ένωσης, να συμμετάσχουν αγωνιστικά στην απεργιακή κινητοποίηση.
 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Facebook Twitter