24ωρη απεργία στη “Μακεδονία”

12 Μαΐου 2003

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης, κήρυξε 24ωρη προειδοποιητική απεργία στην εφημερίδα “Μακεδονία” για αύριο, Τρίτη 13 Μαΐου 2003.

Αιτήματα της απεργίας είναι:

Να ανακληθεί η απόλυση του δημοσιογράφου Μπάμπη Μπίκα η οποία έγινε κάτω από συνθήκες παράνομες και καταχρηστικές, μόλις ο συνάδελφος επέστρεψε ασθενής από την Βαγδάτη.
Να αρθεί το κλίμα εργασιακής αβεβαιότητας που ενδημεί στην εφημερίδα και να εξαλειφθούν φαινόμενα αυταρχικής, αντιδεοντολογικής και λογοκριτικής συμπεριφοράς.
Το Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ., σε ένδειξη καλής θέλησης, εξάντλησε όλα τα περιθώρια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων χωρίς την πρόκληση αναταραχής. Προσέκρουσε όμως στην αδιάλλακτη στάση της εργοδοσίας.

Καλεί

Τους συναδέλφους, μέλη και μη μέλη της Ένωσης, να μετάσχουν μαζικά στην απεργία, επιβεβαιώνοντας την απόφασή του να διεκδικήσουν και στηρίξουν τα εργασιακά και συνδικαλιστικά τους δικαιώματα.

Ταυτόχρονα, το Δ.Σ. καλεί τους εργαζόμενους στην “Μακεδονία” δημοσιογράφους, σε συγκέντρωση στα γραφεία της Ένωσης, στις 11 π.μ. της Τρίτης 13 Μαΐου 2003.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ για την 24ωρη απεργία της 13ης Μαΐου 2003 στην εφημερίδα “Μακεδονία”

Το Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. αποφάσισε τη συγκρότηση της απεργιακής επιτροπής στην εφημερίδα “Μακεδονία” στις 13 Μαΐου 2003 από τους κάτωθι συναδέλφους:

Κωνσταντίνος Κεκαιλιάδης
Μαρίνα Μεϊντάνη
Χριστίνα Χαλεπλίδου
Χρήστος Καψάλης
Φίλιππος Δεργιαδές
Βαγγέλης Σπυριδωνίδης
Νίκος Ηλιάδης
Γιώργος Χριστοφορίδης
Μαρία Πλήκα
Γιώργος Τραπεζανίδης
Ειρήνη Ακριτίδου
Απόστολος Τσίας
Άγγελος Βάσσος
Θεολόγος Τάτσης
Παναγιώτης Ιωαννίδης
Δημήτριος Παναγούλιας
Δημήτρης Μακρής

Οι εργασιακοί εκπρόσωποι της εφημερίδας “Μακεδονία” έχουν και την ευθύνη να καθορίσουν τα ωράρια της απεργιακής επιτροπής. Οι εργασιακοί εκπρόσωποι θα βρίσκονται στο χώρο της εφημερίδας και σε συνεχή επαφή με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Facebook Twitter