24ωρη απεργία στα δημοτικά ΜΜΕ

11 Ιουλίου 2012

 

Αρχίζει αύριο, Πέμπτη 12/7, στις 06.00, η εικοσιτετράωρη απεργία που κήρυξε η ΕΣΗΕΜ-Θ στα δημοτικά Μέσα Ενημέρωσης TV 100, FM 100.

Η ενέργεια της Διοίκησης της ΔΕΠΘΕ να απολύσει τρεις δημοσιογράφους οδηγεί το δημοτικό ραδιόφωνο και τη δημοτική τηλεόραση της Θεσσαλονίκης σε θέση αδυναμίας να εκπληρώσουν την  αποστολή που τους αναλογεί: να προσφέρουν αξιόπιστη και ολοκληρωμένη ενημέρωση στην τοπική κοινωνία.

Η δραματική απομείωση του δημοσιογραφικού δυναμικού των δύο Μέσων μέσα στον τελευταίο χρόνο ικανοποιεί τις προσδοκίες όσων προτιμούν να περιορίζεται η ενημέρωση αποκλειστικά σε ζητήματα της κεντρικής πολιτικής και κοινωνικής σκηνής, εις βάρος της περιφέρειας, κι εντέλει ακυρώνει τον στόχο που κάθε δημοτική αρχή οφείλει να υπηρετεί: να ενισχύσει την ανεξάρτητη φωνή της κοινωνίας που εκπροσωπεί.        

Η ΕΣΗΕΜ-Θ ζητεί από τη δημοτική αρχή να ανακαλέσει τις απολύσεις, να κάνει πράξη τις αλλεπάλληλες υποσχέσεις της σχετικά με την αναβάθμιση των δημοτικών ΜΜΕ και να ενισχύσει με κάθε τρόπο τον ενημερωτικό χαρακτήρα τους.

 

Facebook Twitter